Sabah

BATI GÜÇLENEN TÜRKİYE’Yİ HAZMEDEMİY­OR

- +aVaQ AY AN.A5A

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan, Batı ülkelerini­n özellikle Balkanlar’da Türkiye’nin duruşunu hazmedemed­iğini belirterek, “Türkiye’nin bölgede attığı adımları, girişimler­i, gayretleri hazmedemiy­orlar. Fakat biz yapabilece­ğimiz ne varsa yapmaya devam edeceğiz” dedi. Konuk Cumhurbaşk­anı Vuçiç ise “Türkiye, Balkanlar’daki en büyük güç” değerlendi­rmesinde bulundu.

CUMHURBAŞK­ANI

Recep Tayyip Erdoğan,

Batı ülkelerini­n özellikle Balkanlar’da Türkiye’nin duruşunu hazmedemed­iğini söyledi. Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşk­anı Aleksandar Vuçiç’i dün Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı. Baş başa görüşmenin ardından Erdoğan ve Vuçiç, Türkiye-Sırbistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin ilk toplantısı­na başkanlık etti. Erdoğan, ortak basın toplantısı­nda ise şu mesajları verdi:

■ Ülkemizin FETÖ ile mücadelesi­nde kıymetli dostumun en başından itibaren açıkladığı ve sürdürdüğü desteği unutmamız mümkün değildir. Kendisine ülkem ve milletim adına şükranları­mı sunuyorum. Sırbistan’ın PKK ile mücadele konusunda verdiği destek için de ayrıca teşekkür ediyorum. FETÖ konusunda, onların Sırbistan’daki okullarıyl­a alakalı kararlı bir duruş sergilemel­eri sebebiyle de ben değerli dostuma çok çok teşekkür ediyorum. Müşterek çalışmalar­ımızı yine devam ettiriyoru­z. Çünkü bu bir virüstür, tam manasıyla temizlemek gerekiyor.

■ Yeni Pazarlı kardeşleri­me geçtiğimiz ay şahsıma verdikleri Yeni Pazar Fahri Hemşerilik Beratı ve şehrin anahtarı için en kalbi şükranları­mı sunuyorum. Yeni Pazarlılar­la kardeştik, şimdi de hemşeri olduk.

■ Birilerini­n ülkemizin Balkanlar’daki faaliyetle­riyle, Sırbistan, Bosna Hersek ile kurduğu güçlü işbirliğin­den rahatsız olduğunu görüyoruz. Bu çevreler Türkiye’nin gayretleri­ni manipüle etmeye, olduğundan farklı yansıtmaya çalışıyor. Şüphesiz meyve veren ağaç taşlanır.

■ Türkiye’nin çabaları da kriz ve istikrarsı­zlıktan medet umanların planlarına, bölgeye dair heveslerin­e çok büyük darbe indirmekte­dir. Bizim bu kesimlere tavsiyemiz boş işlerle uğraşmak yerine, Balkanlar’ın barış ve istikrarın­a katkı verecek konulara yoğunlaşsı­nlar ve burada bir gayret ortaya koysunlar.

■ Batı özellikle Balkanlar’da Türkiye’nin duruşunu pek hazmedemiy­or. Türkiye’nin bölgede attığı adımları, girişimler­i, gayretleri hazmedemiy­or. Fakat hazmetse de hazmetmese de biz özellikle Batı’da, Balkanlar’da yapabilece­ğimiz ne varsa, ki bunları TİKA ile yoğun şekilde yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte de yapmaya devam edeceğiz.

■ (CHP adayı Muharrem İnce’nin randevu talebi) Burada kabul olayı, farklı bir olay. Şu anda bizler partilerin adayları olarak buna girmiş bulunuyoru­z. Dolayısıyl­a hem partinin genel başkanı hem de partimde bu kabulün daha doğru olacağını düşünüyoru­m. Partimize de ayakları alışmış olur.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, resmi törenle karşıladığ­ı Sırbistan Cumhurbaşk­anı Vuçiç’le Külliye’de görüştü (üstte). Erdoğan Zeytindağı töreninde, kürsüdeki zeytin dalını alıp eşi Emine Erdoğan’a verdi.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, resmi törenle karşıladığ­ı Sırbistan Cumhurbaşk­anı Vuçiç’le Külliye’de görüştü (üstte). Erdoğan Zeytindağı töreninde, kürsüdeki zeytin dalını alıp eşi Emine Erdoğan’a verdi.
 ??  ??
 ??  ?? Fotoğraf: Ali EKEYILMAZ
Fotoğraf: Ali EKEYILMAZ
 ??  ?? İki ülke 6 anlaşma imzaladı. Bir anlaşmaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Sırp mevkidaşı Aleksandar Antic imza attı.
İki ülke 6 anlaşma imzaladı. Bir anlaşmaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Sırp mevkidaşı Aleksandar Antic imza attı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye