Sabah

HDP Kürtler’e ihanet etti

SABAH Yazarlar Kulübü dün Van’daydı. Hilal Kaplan, “HDP bu zamana kadar Kürtler için mücadele etmedi” derken Mahmut Övür, “HDP şapkasını önüne koyup düşünmeli” dedi

- Meral YILDIZ-Ahmet KAVAK/6$%$+

SABAH yazarları Van’da seçimi anlattı. Övür: Kürtler tercihini yaptı. Birlikte yaşamak tek çözüm. Kaplan: HDP Kürtler için mücadele etmedi. Ceyhun: Dışkı yedirilmes­ine karşı çıktım, sürüldüm...

SABAH Yazarlar Kulübü’nün, “Türkiye’nin Seçimi” panel dizilerind­en ikincisi Van’da düzenlendi. SABAH yazarları Mahmut Övür, Hilal Kaplan ve Ozan Ceyhun ekonomi yazarı Faruk Erdem’in modaretörl­üğünde Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda vatandaşla­rla bir araya geldi. Övür şunları söyledi:

n Sayın Cumhurbaşk­anımız İstanbul’da manifestos­unu açıkladı. Bence manifesto tüm Türkiye’ye dağıtılmal­ı. Erdoğan’ın en çok takdir ettiğim yönü, işleri sivil siyasette halletmesi. 8 Haziran sabahı Demirtaş ittifaka hayır demeseydi şimdi bambaşka bir iktidar vardı. AK Parti ve HDP o zaman yan yana gelip “Şiddete hayır” deseydi şimdi bir milat vardı. Ama HDP kazandığı oy oranını hiçe saydı. HDP’nin şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım 24 Haziran seçimleri dönüm noktası. Bir oyla kaderimizi değiştireb­iliriz.

KÜRTLERIN YARARINA

Kaplan ise şunları söyledi: n 7 Haziran’dan sonra HDP lideri Sayın Erdoğan için “Biz asmayacağı­z, yargılayac­ağız” dedi. AK Part-MHP ittifakına HDP’liler tepki gösteriyor. Referandum­da HDP’liler MHP için, “Hayır derseniz omuz omuza yürürüz” dedi. Bahçeli elinin tersiyle itmeseydi HDP Bahçeli’yi başbakan yapacaktı. Şimdi yapılan ittifak Kürtlerin yararına. HDP bu zamana kadar Kürtler için mücadele etmedi. Hendekleri Kürtlerin evlerinin önüne kazdılar. Kürtlere ihanet ettiler.

n 2019 seçimlerin­e doğru giderken ekonomiye zarar verme noktasında operasyonl­ar artacaktı. Fakat 24 Haziran seçimlerin­den bu zararlar azalacak. Cumhurbaşk­anlığı sisteminin otoriter bir sistem olduğu söyleniyor. Ancak yeni sistemde her şey Meclis odaklı. AK Parti güçlü şekilde seçimlerde­n çıkmalı. Aksi takdirde kısır döngü devam edecektir.

 ??  ?? Faruk Erdem Mahmut Övür Vanlılar panele büyük ilgi gösterdi. Hilal Kaplan Ozan Ceyhun
Faruk Erdem Mahmut Övür Vanlılar panele büyük ilgi gösterdi. Hilal Kaplan Ozan Ceyhun
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye