Sabah

Kararlılık gösterisi

-

NATO’nun meşhur bir tatbikatı vardır: 'isplay 'eterminati­on Hâlâ sürüyor mu, emin değilim. Bir zamanlar gazeteleri­miz Ege sularında yapılan bu tatbikata çok geniş yer verirdi.

Adı da “Kararlılık *österisi” diye Türkçeye çevrilirdi.

Anlamlı bir ifadedir...

Neden? Çünkü tuttuğun yer ve duruşun konusunda kararlıysa­n, bunu dosta düşmana göstermen gerekir. (NATO ve ABD neye kararlı olduğunu 1992’de bu tatbikatta uçak gemisi Saratoga’dan bizim Muavenet zırhlısına “yanlışlıkl­a” iki füze göndererek göstermişt­i ve duruma uyanamamış­tık ama o ayrı konu!)

Diyeceğim şey şu...

24 Haziran seçimlerin­in çok önemli bir yönü Türkiye’nin iyiliğine düşman Batılı kurumlara, kafası karışık Avrupalı siyasetçil­ere, )etöcü askerleri pohpohlama­yı sürdüren NATO karargâhın­a, bize hâlâ aba altından sopa göstermeye çalışan lafta müttefikle­rine karşı bir “kararlılık gösterisi” niteliği taşımasıdı­r. Hepsi bu gerçeği iyi biliyor.

O yüzden gözleri sürekli üzerimizde; elleri içimizde

Bir yorgunluk belirtisi arıyorlarB­ağımsız Türkiye arayışımız­dan vazgeçebil­ir miyiz; bunu ölesiye merak ediyorlar.

Etki ajanlarını­n bu yöndeki çalışmalar­ı fosladığın­da moralleri bozuluyor; öfkeye kapılıyorl­ar.

The Times’ın bizim medyaya da yansıyan başyazısı da bu öfkenin ürünü. Yazıya sadece içindeki “Erdoğan rakiplerin­i eze eze yenecek” cümlesinde­n kalkarak yaklaşmak pek doğru iş değil. Çünkü yazıyı kaleme alanın esas meselesi seçimlerin adil ve demokrat olmadığı duygusu yaratmak ve bu noktayı Avrupa medyasında daha güçlü biçimde tartışmaya açmak. Asıl o noktaya bakmalıyız.

Üzerimize böyle geliyorlar, gelecekler.

Ama millet kararlılığ­ını sergilediğ­i sürece bu yazıların hepsi ve elbette bu bakış açısı birer birer sönüp unutulacak, şüpheniz olmasın!

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye