Sabah

Cinayetten önce cesaret hapı almış

8 ay önce kadın kılığına girerek işadamı Kazım Fidancı’yı kalbinden bıçaklayıp öldüren Halil İlhan’ın, cinayeti işlemeden önce cesaret hapı aldığı ortaya çıktı

-

Adana’da, işadamı Kazım Fidancı’nın (69) tutuklanan katil zanlısının cinayeti işlemeden önce cesaret hapı aldığı ancak buna rağmen işadamını öldürdükte­n sonra bayıldığı, tutuklanan azmettiric­inin olay yerine gelerek katili alıp kaçtıkları belirlendi.

DEVRİYE GEZEN POLİS BULDU

Olay 22 Ağustos 2017’de Sarıçam ilçesine bağlı Bayramhacı­lı Mahallesi göl kenarında meydana geldi. Çevrede devriye gezen polis, park halindeki otomobilde hareketsiz yatan biri olduğunu gördü.

Ekiplerin yaptığı araştırmad­a, ölen kişinin bir gün önce kayıp başvurusu yapılan ve çatı işiyle uğraşan işadamı Kazım Fidancı olduğu tespit edildi.

350 KAMERA İZLENDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri cinayeti çözmek için bölgedeki 350 kamerayı izledi. Ekipler en son Fidancı’nın otomobilin­e bir kadının bindiğini tespit etti. Fidancı’nın kadını aldığı Yenidoğan Mahallesi ve çevresinde­ki 5 mahalleyi kapı kapı gezen ekipler, fotoğrafta­ki kadını tanıyan olup olmadığını sordu ancak tanıyan çıkmadı. Görüntüler­i tekrar izleyen polis, şüphelinin kadın gibi göründüğü ancak fiziksel olarak erkek olduğunu belirledi. Kadın kılığındak­i kişinin 26 yaşındaki

Halil İlhan olduğu belirlendi ve bu kişinin en son Kazım Fidancı ile sosyal medyadan görüştüğün­ü tespit etti.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınan zanlı İlhan, cinayeti işadamının eski ortağı olan Nizami Keser’in talimatıyl­a öldürdüğün­ü itiraf etti. Bunun üzerine ekipler Keser’i de gözaltına aldı. Keser’in ifadesinde Kazım Fidancı yüzünden işlerinin kötü gittiğini, iflas etmek üzere olduğunu konuyu eşcinsel olduğu öne sürülen Halil İlhan’a anlattığın­ı, İlhan’ın da kendisine aşık olduğu için cinayet işlediğini söyledi. Adliyeye sevk edilen İlhan ve Keser tutuklandı. Katil zanlısı Halil İlhan’ın cinayeti işlemeden önce cesaret hapı aldığı ve olayı gerçekleşt­irdikten sonra da Nizami Keser’e “Öldürdüm” yazılı mesaj attığı tespit edildi. Mesajı alan Nizami Keser’in olay yerine geldiğinde Halil İlhan’ı baygın halde bulduğu ve otomobile bindirerek oradan götürdüğü de ortaya çıktı.

 ??  ?? Kadın kılığına giren Halil İlhan, kamera görüntüler­inden yakalandı. Azmettiren Nizami Keser
Kadın kılığına giren Halil İlhan, kamera görüntüler­inden yakalandı. Azmettiren Nizami Keser
 ??  ?? İşadamı Kazım Fidancı
İşadamı Kazım Fidancı
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye