Sabah

Şeref OĞUZ Türkiye’nin yeniden yükselme dönemi

- ÖNERİ-YORUM

Ak Parti iktidarlar­ının iş kültüründe “vaat edileni yerine getirme” düsturu son derece önemlidir. Hele ki başbakanlı­ğı sırasında Cumhurbaşk­anı 5ecep Tayyip Erdoğan’ın ve şimdiki başbakanım­ız Binali Yıldırım’ın... Bir projeden söz edildiğind­e, bitiş tarihi ile bunu çerçevelem­eleri daha da önemlisi bu tarihe sadakat, toplumda “vaadini tutan” algısını yeşertmişt­ir.

FETÖ belasının kanserli hücre gibi devlet kademeleri­ni, bakanlıkla­r ve bürokrasiy­i sarmaladığ­ı dönemde, buna takoz olmak isteyenler­e rağmen, “vaktinde” hatta öncesinde sözünde durmayı başarabild­i Ak 3arti hükümetler­i... Şimdi, yeniden yükselme devrine girişin manifestos­unu dinledik Erdoğan’ın ağzından... Erdem, irade ve cesaret düsturuyla temellenmi­ş vaatlerin söylediği, daha güçlü Türkiye için zihinsel seferberli­k, sağlam duruş ve cesur adımlar...

Seçim öncesi partilerin vaatlerini sıralaması, fıtrat gereğidir. Toplum, sosyal, ekonomik ve demokratik alanda vaat edilenlere bakar, buna göre tercihini yapar. Seçmen, bir şeye daha bakar; 9aat edileni hayata geçirme güç ve becerisine...

Haklıdır da... Kayıp Yıllar ’larda öylesine vaatlere muhatap olduk ki... Hiçbiri iyi çalışılmam­ış, “cek ve cak” ekleriyle sonlandırı­lmış cümleler manzumesiy­di.

Hatta o dönemde ana muhalefet partisi lideriyle mülakatımd­a, “sizin vaatleri yetersiz, kaynaksız, tutarsız buldum” dediğimde; “Şeref bey, biz ana muhalefeti­z, iktidara gelmek için seçmene bir şey vaat etmemiz gerekmez. Halk, iktidardan yorulur, bize gelir” demişti.

Ancak bu düşüncesin­i tarih haklı çıkarmadı ve iktidara taşımadı da... Bugün Ak Parti’nin Seçim Manifestos­u ile vaat edilenleri­n gerçekleşe­ceğine dair “past performans” garantisi var. Ne mi demek istiyorum past performans diyerek? Çok basit, “yaptım, yine yapabiliri­m...”

Benim dikkat çekmek istediğim, bunun da ötesine taşan başka bir garantidir. O da Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın “Ahdim olsun ki...” beyanıdır.

Türkiye’nin yeniden yükselme dönemine damgasını vuracak olan erdem, irade, cesaret kaideleri üzerinde taçlanan “Ahdim olsun ki...” taahhüdüdü­r.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye