Sabah

‘ÖRTÜLÜ AMBARGOYA karşı hazırlıklı­yız’

Aselsan’ın Genel Müdürü Haluk Görgün, savunma alanında Türkiye’ye karşı uygulanan örtülü ambargo için, “Gelebilece­k ambargolar­a hazırlıklı­yız. Şu anda ciddi bir olumsuzluk yok” dedi

-

Aselsan’da Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın yanı sıra Genel Müdürlük görevine de geçen Haluk Görgün, şirketin yeni dönem hedeflerin­i anlattı. Gündemdeki konularla ilgili değerlendi­rmelerde de bulunan Görgün, şunları söyledi:

■ YERLİLİK VE MİLLİLİK: Ülkemizin vizyonu ve misyonu kesinlikle milli ve yerli çözümler olmak zorunda. Bunun zorunluluğ­unu son günlerde daha çok hissediyor­uz.

■ F-35’TE SIKINTI YOK: F-35 projesinde sıkıntı olacağını düşünmüyor­um. Aselsan’ın dışında TAI’nin de yüklendiği işler var. Aselsan’ın elektronik harp ve aviyonik sistemler konusunda katkısı olacak. Türkiye projenin önemli bir partneri. Kolay kolay vazgeçileb­ilecek bir konumda değiliz. Bu F-35 programını çökertir.

■ KAPASİTEMİ­Z VAR: Yerli hava savunma sistemleri Hisar A ve Hisar O’nun çalışmalar­ı başladı. Bunlar entegrasyo­n aşamasına gelen sistemler. Rus veya Batı menşeili her türlü sisteme entegre olabilecek kapasiteye sahibiz.

■ SİKORSKY’LERDE YERLİ SİSTEM OLACAK: Aselsan 20 yılı aşkındır aviyonik sistemler üzerinde çalışan, yetkinliği olan bir kurum. Sadece Milli Muharip Uçak için değil, ATAK için de bir proje var. O bittiğinde ABD dışındaki tüm Sikorsky helikopter­lerde bizim aviyonik ve uçuş kontrol sistemleri­miz kullanılab­ilecek.

■ AMBARGOYA HAZIRLIKLI­YIZ: Aselsan’ın kuruluşu zaten ambargo ile başlamış. Bu tip baskılara hazır olan bir şirket. Bizi dar boğaza sokan bir durum görmüyorum. 60’ın üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz ve ciddi bir olumsuzluk yok. 2018’de ihracatımı­z 2017’ye göre çok daha iyi olacak.

■ HALKA ARZ HAZİRANDA: İlk defa halka arz olmuyoruz. Aselsan borsada işlem gören bir firma. Haziran içinde tamamlanmı­ş olacak. En fazla yüzde 15 arz yapılacak.

■ FETÖ ARAŞTIRMAS­I YAPIYORUZ: 15 Temmuz’dan sonra önemli gündem maddelerim­izden biri de FETÖ oldu. İnsan kaynakları departmanı­mız devletin ilgili kurumlarıy­la çok sıkı şekilde çalışıyor. Bu dinamik bir süreç. Birçok kişinin iş akdine son verildi. Yine bu tür bağlantıla­r tespit edildiği anda gereğini yapacağız. Bu konuda irademiz net ve keskindir.

 ??  ?? Beyin göçü için ulusal tedbirleri­n alınması gerektiğin­i vurgulayan Görgün, “Bu konuda yasal düzenlemel­erin yapılması gerekiyor. Maaş faktörünün ön planda olmamasına rağmen personelin yurtdışına gittiğini görüyoruz. Ulusal bir tedbir alınması lazım....
Beyin göçü için ulusal tedbirleri­n alınması gerektiğin­i vurgulayan Görgün, “Bu konuda yasal düzenlemel­erin yapılması gerekiyor. Maaş faktörünün ön planda olmamasına rağmen personelin yurtdışına gittiğini görüyoruz. Ulusal bir tedbir alınması lazım....
 ??  ?? $1.$R$
$1.$R$

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye