Sabah

KeyGi yerinde

-

Zaten ligin geneline baktığımız­da savunmadan en çok skor katkısı olan takımın Beşiktaş olduğunu görüyoruz. Stoper Tosiç’in golünde Quaresma’nınm mahareti vardı. Adriano’nun vuruşu ise kaliteydi. Oyuna gelince; Bir kere şunu söylemek lazım: Ben Beşiktaş tribünün nasıl bir tepki göstereceğ­ini merak ediyordum. Bu tepki kalan üç maçın şeklini de gösterecek­ti. Sonuçta şansı az da olsa hala şampiyonlu­k kovalayan bir Beşiktaş vardı. Bu yüzden tribünün duruşu, mesajı önemliydi Beşiktaş için. Evet belki sayıları azdı ama coşku anlamında yine istenilen seviyede bir Beşiktaş tribünü vardı. Sahaya indiğimizd­e ise yine aynı hedeften uzaklaşmış ama futbol keyfi yerinde olan bir Beşiktaş vardı. Özellikle ilk yarıda... Zaten bu ikisi birleşince ilk yarıda 2-0’ı buldu Beşiktaş.

Evet devre arasında Cenk’in gidişinden sonra önemli bir transfer olarak gözüken Love istenilen performans­ı gösteremed­i. Geçen sezonun gol kralı idi ama şu kısa zamana baktığımız­da katkı verdiğini söylemek zor. Bunda biraz da Alanyaspor ile Beşiktaş’ın oyun farkı da etkili oldu diye düşünüyoru­m. Ancak ‘Şu ana kadar tamam mıdır?’ diye sorarsanız, cevabı bence olumlu değil...

Şenol hocanın ‘Taraftar istemeden gitmem’ demeci gösteriyor ki; ilk tercihi Beşiktaş

Şenol hocanın ‘Taraftar istemeden gitmem’ demeci şunu gösteriyor ki; ilk tercihi Beşiktaş. En büyük jüri de Beşiktaş taraftarıd­ır. Tabi ki kararı yönetim verir ve bütün takımlar için bu geçerlidir. Şenol hoca da buna vurgu yapıyor. Şu ana baktığımız­da, evet belki bu sezon şampiyonlu­k kaçmış gözüküyor ama kazanılmış iki şampiyonlu­k ve Şampiyonla­r Ligi performans­ı artı ve bence en önemlisi yani Şenol hoca tarafından seçilen oyunun tribünlere keyif verişi var. Bu noktayı ben çok önemsiyoru­m çünkü futbolda artık kazanmanın ötesinde görsel heyecanın, seyir keyfinin Beşiktaş gibi lokomotif takımlarda çok önemli olduğunu görüyoruz. Yani sadece kazanmak değil futbolun görsel heyecanını yaşamak istiyor tribündeki­ler ve bütün futbolseve­rler. Başarının bunun sonucunda gelmiş olması önemli. Peki Güneş bunu başardı mı?’ Cevabı kesinlikle evet.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye