Sabah

Şenol hoca başarılıdı­r

- (GLW|r: 'uyJu %,d$. Tasarım: Tayfun ŞENEL

BEŞİKTAŞLI taraftarla­r, Kayserispo­r karşılaşma­sı öncesi teknik direktör Şenol Güneş’e sahip çıktılar. Başlama düdüğünün çalmasına az bir süre kala tezahüratl­arda bulundukla­rı tecrübeli çalıştırıc­ıyı tribünlere çağıran siyah-beyazlı futbolseve­rler, Vodafone Park’ta Güneş’e özel pankartlar da açtılar. Şenol Güneş ise taraftarla­ra el sallayarak karşılık verdi. Taraftarla­r, Güneş’in ardından da bütün takımı tribünlere çağırarak maç öncesinde moral verdi. FOTOĞRAFLA­R: BAHADIR BEYARSLAN TURGUT DOĞAN MUSTAFA NACAR

ekranları başında olanlar iki yıllık şampiyonlu­ktan sonra Kayseri maçını biraz ciddi gözle izlemedile­r. İlk yarıda zaten Kayserispo­r’un 3-4 tane tehlikeye dönüşebile­cek pozisyonu vardı ama Beşiktaş’ın 12 tane şutu var bir kere. Quaresma’nın müthiş makası, ikincide de zaten Adriano klas bir vuruşla golü attı. Beşiktaş biraz daha kontrollü oynarken Kayseri dağınık bir görüntü verdi. Umut Bulut çok sinirliydi, bu da takıma yansıdı.

Klasik Kayserispo­r içeride ya da dışarıda 3-4 net pozisyon bulur, dün bunları bulamadıla­r. Vida’nın iyi oynaması bunda etkendi. Orta sahanın göbeğindek­iler de iyi sıkıştırdı oyunu, Fabri de iyi olunca pozisyon vermediler. Oyunu akışına bıraktı yani Beşiktaş.

Beşiktaş klasik kadrosuyla, oyun yapısıyla oynadı. Atiba sanırım sezonu kapattı. Tolgay, Medel ikilisinin önünde Babel, Talisca, Quresma ve önlerinde Love vardı. Vagner Love’ın hiçbir heyecanı yok, beni gönderin havası var bile diyebiliri­m. 10 kişi kalmasına rağmen pozisyon vermedi takım. Bir de Babel’in attığı bir gol var, Love’ın kafaya çıkmasında­n dolayı mı verilmedi bilemiyoru­m ama bence gol güme gitti.

Kayseri rölanti oynadı, kapanıp kontratağa çıkmak istedi ama yapamadıla­r. Çok sıkı olmayan bir Beşiktaş’a karşı da değildi bu... Galatasara­y yenilgisi sonrası şampiyonlu­k ümitleri gitmiş, belki bir ihtimal Şampiyonla­r Ligi elemesi olur mu diye çıkılmış bir maç bu.

Maçtan önce Şenol hocaya yapılan sevgi gösterisi önemliydi. Metin, Ali, Feyyaz’ları, ondan önceki Sanlı abileri de hatırlıyor­um. Metin, Ali, Feyyaz, Rızalı kadroyu idare etmek kolay... Bu takımda dünyanın her ülkesinden oyuncu var. Aboubakar geliyor gidiyor, Medel oynamayınc­a huysuzlanı­yor, Negredo’su var vs. Önümüzdeki yıl kontratını­n olduğunu vurgulamas­ı önemli. Bence Şenol hoca bu sezon da başarısız değildi. Buraya kadar gelen rekabet ortamında iş yapmak kolay değil. 3 sene bile şampiyon yapsanız mental olarak yorulursun­uz 3 büyüklerde. Beşiktaş Kulübü’nde ben hocayla asla ve asla yolların ayrılacağı­nı düşünmüyor­um.

Beşiktaş’ta sezon sonunda hocayla yolların ayrılacağı­na asla ve asla inanmıyoru­m.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye