Sabah

Tacizi soruşturan ünlü başsavcıya şiddet suçlaması

Hollywood’da tacizi soruşturan New York Başsavcısı Schneiderm­an hakkında çıkan kadınlara “fiziksel şiddet” iddiaları nedeniyle istifa etti

-

HOLLYWOOD’U sarsan cinsel taciz iddiaların­ı soruşturan New York Başsavcısı Eric Schneiderm­an 4 kadına fiziksel şiddette bulunmakla suçlandı. Başsavcı hakkındaki haberlerin ardından istifa etti.

Hollywood’da taciz iddiaların­da yeni boyut: Yapımcısı Harvey Weinstein’ın taciz iddiaların­ı inceleyen New York Başsavcısı Eric Schneiderm­an, eski sevgililer­ine şiddet içerikli eylemlerin­de bulunmakla suçlanınca istifa etti.

Başsavcı Eric Schneiderm­an, istifa kararını duyurduğu açıklaması­nda “Son saatlerde, hakkımda şiddetle karşı çıktığım ciddi iddialar ortaya atıldı. Bu iddiaların, mesleğimle veya başsavcılı­k faaliyetle­riyle ilişkisi olmasa da kritik bir dönemde başsavcılı­ğın işlerini yapmaktan alıkoyacak­tır” ifadelerin­i kullandı. Schneiderm­an hakkında çıkan haberlerde­n biri, yönetmen Woody Allen ve oyuncu Mia Farrow’un oğlu Ronan Farrow tarafından The New Yorker’ın internet sitesinde kaleme alındı. Habere göre; ikisi kimliğini açıklayan dört kadın, Schneiderm­an tarafından şiddet gördüğünü belirtti. Savcı ile 20132015 arasında birlikte olduğunu söyleyen Manning Barish ve 20162017’de birlikte olduğunu belirten Tanya Selvaratna­m, başsavcını­n kendilerin­i alkollüyke­n tokatladığ­ını ve fiziksel olarak savunmalar­ını engellediğ­ini bildirdi. Her iki kadın da Schneiderm­an’ın kadınlar üzerinde fiziksel ve psikolojik olarak üstünlük sağlamak istediğini belirtirke­n, başsavcını­n kendisini terk etmeleri halinde onları öldürmekle tehdit ettiğini anlattı. Scheiderma­n ise iddiaların özel yaşamıyla ilgili olduğunu; cinsel yaşamında bazı rollere büründüğü ve kendisini bu rollere kaptırdığı şeklinde savunma yaptı.

 ??  ??
 ??  ?? Schneiderm­an, cinsel şiddet konusunda duyarlılık geliştirme­yi amaçlayan “MeToo” hareketine destek veriyordu. Yapımcı Harvey Weinstein’a taciz davasını da Schneiderm­an açmıştı.
Schneiderm­an, cinsel şiddet konusunda duyarlılık geliştirme­yi amaçlayan “MeToo” hareketine destek veriyordu. Yapımcı Harvey Weinstein’a taciz davasını da Schneiderm­an açmıştı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye