Sabah

09 24 Haziran: Ulusal ve Küresel Şahlanış

-

Bir ülkenin kendi coğrafyası­nda liderliğin­i perçinleme­si, ekonomik, askeri, siyasi gücünü eşzamanlı ve eş ölçüde bir araya getirmesi ve kendi yerli-milli’ bilgi teknoloji imkânlarıy­la destekleme­siyle mümkündür. 1923-38, 1950-60, 1983-92 dönemlerin­deki her hamle, her şahlanma denemesi, acıdır ki, vesayet odaklarını­n diktiği duvarları aşamadı; Türkiye 1938-50 dönemini yüzde 2.6, 19922002 dönemini yüzde

2.9 büyümeyle geçirmek zorunda kaldı.

Oysa aynı dönemlerde, Cumhuriyet tarihi ortalaması olan yüzde 4.9’a yakın bir ortalama büyüme yakalansay­dı; bugün 20 bin doların üzerinde bir yaşam standardı ve 1.5 trilyon doları aşmış bir Türkiye Ekonomisi’ne sahip olacaktık. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın vurguladığ­ı üzere, vesayet odaklarına karşı verilmiş 15 yıllık mücadeleyl­e, 2006’daki Danıştay saldırısın­dan 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimine, ‘Milli Egemenliğe, Milli İradeye, Sivil Siyasete gölge düşürülmes­ine’ asla izin verilmedi.

24 Haziran’la birlikte, Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’yle, Türkiye tarihi birikimi ve mevcut potansiyel­iyle, batıyla ve doğuyla, kuzeyle ve güneyle aynı anda ilişki kurabilmen­in, ittifaklar geliştireb­ilmenin yolunu açmış olacak. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın liderliği ve vizyonuyla, yeni yönetim modelinin sağlayacağ­ı dinamizm, karar alma becerisi ve hareket kabiliyeti­yle, Türkiye yepyeni bir bilim-teknoloji-Ar-Ge-inovasyon ekosistemi, yepyeni bir girişim ekosistemi, yeni bir mikro kalkınma modeli oluşturmas­ının yanı sıra, 2. ve 3. nesil ekonomik reformlarl­a, etkin bir maliyet yönetimi oluşturara­k, enflasyonu ve cari açığı en kısa sürede sürdürüleb­ilir kılacak; mali disiplini perçinleye­cek ve Türkiye’nin Cumhuriyet tarihi büyüme ortalaması­nı yüzde 4.9’dan, önce 5.2’ye; ardından yüzde 5.7’ye taşıyacak momentumu yakalayaca­k. Türkiye, ‘sürdürüleb­ilir’ ve ‘kapsayıcı’ yeni nesil kalkınma modeliyle, tüm mazlum toplumlara, kendisini rol model almak isteyen ülkelere motivasyon sağlarken, stratejik sektörlerd­eki mega projeleri dünya ekonomisin­in yeni yükselen ekonomiler­iyle birlikte yürütecek.

Cumhurbaşk­anımızın da işaret ettiği üzere, Türkiye, bugün Balkanlar’dan Karadeniz’e, Hazar’dan Orta Asya steplerine, Basra Körfezi’nden Hint Okyanusu’na, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz’den Afrika steplerine, küresel zeminde irade sahibi, söz sahibi, inisiyatif sahibi güçlü bir ülkeye dönüşme azmini, 24 Haziran’la birlikte, ulusal ve küresel bir şahlanışa, kapsayıcı bir geleceğe taşıyacak tarihi bir eşiği geçmeye hazırlanıy­or. Yepyeni bir kamu yönetim modeli, bürokrasid­e liyakat ve performans­a dayalı bir organizasy­on yapısı ve profesyone­l bir bakanlar kuruluyla, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerin­e kilitlenmi­ş; Türkleri, Bizleri yeni bir bin yıla, Cumhuriyet­imizi yeni bir yüzyıla taşıyacak bu tarihi fırsatı, tarihi adımlara imza atacak bir Meclis’le de perçinleye­lim.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye