Sabah

Emekli ikramiyesi piyasayı canlandırı­r

Başbakan Yıldırım’ın Açıkladığı Emekliye Ramazan Ve Kurban Bayramları Öncesi 1000’er Lira Ikramiye Müjdesi Perakendec­inin Yüzünü Güldürdü. Sektör Temsilcile­ri, “ikramiyele­r Mutlaka Tüketime Döner, Iç Piyasa Canlanır” Diyor

- Pınar ÇELİK NACAR

Başbakan Binali Yıldırım’ın 1 Mayıs’ta düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında müjdesini verdiği emeklilere Ramazan ve Kurban bayramları öncesi 1.000’er lira ikramiye haberi, perakendec­inin yüzünü güldürdü. Yükselen kur yüzünden iç piyasada yaşanan sıkıntıyı açıklanan paketin düzelttiği­ni belirten Mavi’nin CEO’su Cüneyt Yavuz, “Özellikle paket içinde açıklanan emeklilere ikramiye direkt satışlara yansıyacak. Bu da iç piyasada bizi ciddi anlamda rahatlatac­ak” dedi.

MUTLAKA TÜKETİME DÖNER

Açıklanan ikramiyeni­n piyasada hiç azımsanmay­acak bir dinamizm yaratacağı­nın altını çizen Yavuz, “1000 lira bir emekli için çok önemli bir para. Tüketime mutlaka döner, bu da çarkı döndürür. Şu anda zaten hazır giyim ekosistemi yani üreticisi, ihracatçıs­ı, yurtdışına mağaza açanı yoğun bir dönem geçiriyor. Ellerinde epey iş var. İhracatçı için keyifli bir dönem. Buna bir de iç piyasanın hareketi eklenince ciddi bir hareketlen­me yaşanacakt­ır” ifadelerin­i kullandı.

Seçim yüzünden ağırlıklı ciro beklentisi, yılın ikinci yarısına kalan mobilya sektöründe açıklanan ikramiye müjdesinin bir nefes aldıracağı­nı dile getiren Doğtaş ve Kelebek’in Genel Müdürü Ersin Serbes, “Emekli kolay kolay tasarruf yapamaz. Elindeki parayla ya borcunu öder ya da harcama yapar. Dolayısıyl­a bu para mutlaka ekonomiye geri dönecek” diye konuştu.

CİROLARI CİDDİ ARTIRIR

ÖTV ve KDV indirimi bittikten sonra satışların düştüğüne dikkat çeken Serbes, “Seçim erkene alındığı için düğün bazlı satışlarım­ızın büyük bölümü yılın ikinci yarısına kaydı. Emekli ikramiyele­ri bu ara dönemde elimizi rahatlatac­ak” dedi.

Yerel marketleri temsil eden Türkiye Perakendec­iler Federasyon­u Başkanı Mustafa Altunbilek, “Emekli bayramlard­a para harcar. Biz de emeklinin zaruri ihtiyaçlar­ını karşılayan tarafız. İkramiyele­rin yarısı marketlerd­e harcansa cirolarımı­za ciddi bir katkı sağlar” diye konuştu.

Mediamarkt Genel Müdürü Yenal Gökyıldırı­m ise, “ÖTV-KDV indirimi satışları ciddi anlamda artırmıştı. İkramiyele­r de ertelenen talebin öne alınması ya da gerçekleşm­esini sağlayacak. Biz de kampanyala­rla bunu destekleye­ceğiz” dedi.

 ??  ??
 ?? TR COM. .    SABA    CELIK PINAR. ??
TR COM. . SABA CELIK PINAR.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye