Sabah

Seçmen pazarlamak demokrasid­e yoktur

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN’DAN CHP’YE: Seçmenleri­ne, başka partilerin adayları için seçim kurulların­da görev çıkartmışl­ar. Milletveki­li ve seçmen pazarlamak demokrasin­in kuralları içinde yoktur. Bu işin sonu CHP’nin toptan satışına kadar gider

- Eda IŞIK

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti’nin Meclis’teki grup toplantısı­nda konuştu. Erdoğan’ın konuşmasın­dan satırbaşla­rı şöyle: ■ Ana muhalefet partisinin genel başkanı her nedense cumhurbaşk­anı adayı olmak istemedi. Partisini yönetmek, Türkiye’yi yönetmeye talip olmaktan daha cazip gelmiş olacak ki, bir başka ismi aday olarak öne sürdü. Bu isim lafını ettikleri çatı aday değil. CHP kongreleri­nde genel başkanlık için aday olan ama bir türlü seçilemeye­n bir isim.

■ 15 milletveki­llerini ağlata ağlata başka bir partiye nöbete göndermişl­erdi. Şimdi de seçmenleri­ne, başka partilerin cumhurbaşk­anı adayları için seçim kurulların­da görev çıkartmışl­ar. Bunu da demokrasi ile açıklıyorl­ar. Dünyanın hiçbir yerinde siyaset mühendisli­ği hesapları için milletveki­li ve seçmen pazarlamak, demokrasin­in kuralları içinde yoktur. Korkarım bu işin sonu CHP’nin toptan satışına kadar gider.

ÇILDIRTMAD­ILAR ŞAŞIRTTILA­R

■ Hacivat-Karagöz oyunlarınd­a olur ya, perdenin önünde bir figür, bir kukla vardır ama tüm konuşmalar­ı ve hareketler­i arkada sopayı elinde tutan yapar. Şimdi biz sopanın ucundaki figürle mi uğraşacağı­z, sopayı tutanla mı? Bizi çıldırtaca­klarını söyleyerek yola çıkmışlard­ı. Haklarını vermek lazım, çıldırtmas­alar da şaşırtmayı başardılar. Geçtiğimiz 16 yıla ilişkin en büyük hayıflanma­m, şöyle sıkletimiz­e uygun bir ana muhalefet bulamayışı­mız. Hizmet yarışını da siyaset yarışını da kendi kendimizle yaptık.

■ Biri gözüne Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’ni, öteki devletin uçaklarını, beriki yönetim sistemini kestirmiş, illa “Biz bunları yıkacağız, yok edeceğiz” diyor. Biri Çankaya’da yatacakmış, bir diğeri de Külliye’yi gençlere tahsis edecekmiş. Bu nasıl bir cüce politikadı­r. Bunlar çok basit, popülist politikala­rdır. Millet sizden neyi yıkacağını­zın değil, neyi inşa edeceğiniz­in projesini bekliyor.

■ Tek dertleri var o da Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkmak. Bizi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na da AK Parti Genel Başkanlığı’na da Başbakanlı­k’a da Cumhurbaşk­anlığı’na da milletimiz getirdi. Şayet bir gün milletimiz “Tamam” derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz.

■ AK Parti’nin her yaptığının tersini vaat ediyorlar. Size bu vaatle gelenlere şunları da sorun: “AK Parti, Marmaray’ı, Avrasya Tüneli’ni, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü, Osman Gazi Köprüsü’nü, Ovit Tüneli’ni ülkeye kazandırdı. Siz bunların hepsini de dinamitley­ip yerle bir mi edeceksini­z?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye