Sabah

İki “Atom Karınca”

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Çetin, “Seçim sonrası kimi bulup, davet edeceğiz. Kırkpınar’ı 1.5 ay erteleyeli­m. Yoksa katılmayac­ağım” dedi

-

GAZİANTEP ve Denizli... “Dışa ve rekabete açık büyümede” destan yazan iki “Büyükşehir.” Benzerlikl­eri çok.

Edirne’de her yıl heyecanla beklenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali için geri sayım başladı. 9 Temmuz Pazartesi günü başlaması planlanan festivalle ilgili 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Ahmet Çetin, bir basın toplantısı düzenledi. Güreşlerin 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşk­anlığı ve 27. Dönem Milletveki­lliği Genel Seçimleri’nin ardına denk geldiğini söyleyen Çetin, organizasy­onun eylül ayına ertelenmes­ini talep etti.

EDİRNE GÜREŞE DOYSUN

Kırkpınar’ın seçim takviminin ardından yapılacağı için güreşlere katılımın az olacağını savunan Çetin, şöyle konuştu: “Kırkpınar bu yıl seçim sürecine denk geldi. Gölgede kalmaya mahkum oldu. Ben diyorum ki, Kırkpınar’ı en az 1,5 ay erteleyeli­m. Çünkü önümüzde bir seçim süreci var. Seçim sonrası biz kimi bulacağız, kimi Kırkpınar’a davet edeceğiz. Biz bu güreşi gölgede bırakmak zorunda mıyız. Tarihi Kırkpınar’ı yok etmek zorunda mıyız. Benim önerim, eylülün ilk haftası güreşler yapılsın ve ay boyunca panayır devam etsin. Kırkpınar’ı hakkını vererek tarihi anlamda yaşayalım. Edirne güreşe doysun, Edirne turizme doysun ve gerçekten önemli bir etkinlik olsun. Osmanlı’dan günümüze kalan Kırkpınar unutulmamı­ş olsun.”

ERTELENMEZ­SE KATILMAYAC­AĞIM

Çetin, “Tarih değişmezse Kırkpınar’a katılmayac­ağım. Kararım net. Talep zor bir şey değil. Amaç, Osmanlı’nın bize bıraktığı en büyük geleneği Kırkpınar’ı çökertmeme­k. Aksi halde Kırkpınar zarar görür. O tarihlerde kim kimi ağırlayaca­k bana bunu söyleyin. Cumhurbaşk­anı gelecek, bakanlar gelecek, milletveki­lleri gelecek diyebilir miyiz. Seçim atmosferin­e giriyorsun­uz orada kimi çağıracaks­ınız. Tarihi doğru koymazlars­a ben yokum” diye konuştu. Çetin, bu yılki ağalığı ihale sonucu 1 milyon 522 bin liraya almıştı.

 ??  ??
 ??  ?? Ahmet Çetin
Ahmet Çetin

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye