Sabah

REUTERS’tan skandal habercilik... Robot hesapları vatandaş gibi gösterdi

-

DÜN<ANIN önDE GElEn HABEr AJAnslArın­DAn İnGIltErE mErkEzlI REutErs, önCEkI Gün sosyAl mEDyADAkI trol vE roBot HEsAplArın yAptığı ‘TAmAm’ pAylAşımlA­rını GErçEk kullAnıCıy­mış GIBI AktArDı. REutErs “BIr mIlyonDAn FAzlA Türk, ErDoğAn’A ‘tAmAm’ DEDI” BAşlıklı BIr HABEr GEçtI. AnCAk sosyAl mEDyADA ‘tAmAm’ EtIkEtI AltınA yAzılmış AnlAmsız vE GElIşIGüzE­l kElImElEr, ‘Bot HEsAplAr’ olArAk ADlAnDırıl­An vE BIr BIlGIsAyAr HIlEsInDEn IBArEt olAn pAylAşımlA­rın GErçEk kIşIlEr tArAFınDAn AtılmADığı­nı GözlEr önünE sErDI. Bunun yAnı sırA

Sandıkla gelenin tweet'le gideceğini zanneden aklı evvellere çağrımız; 24 Haziran'ı bekleyin, milletin kime tamam kime devam diyeceğini göreceksin­iz.

■ AK Parti Grup Başkanveki­li İlknur İnceöz: Sanal algı operasyonl­arına destek verenlere milletimiz 24 Haziran`da gereken cevabı verecektir.

■ BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan: Uluslarara­sı şirketler üzerinden çekilmeye çalışılan operasyona izin vermeyeceğ­iz. Twitter merkezinde kaç FETÖ'cü var konusu üzerine de ciddiyetle eğiliyoruz.

■ Sosyal medya uzmanı Levent Eraslan: Akıllı bot (smart bot) diye bir sistem kullanıyor­lar. 10 binlerce tweet attılar. 17-25'ten itibaren bu botları etkin şekilde kullanıyor­lar. 6 dilde dünden beri paylaşımla­r yapılıyor.

Eda IŞIK-Buğra OLAÇ / ANKARA TwIttEr’DAn pAylAşılAn mEsAJlArın önEmlI BIr kısmının GünEy AmErIkA vE UzAkDoğu GIBI CoğrAFyAlA­rDAn GElmEsI, En çok mEsAJ AtılAn yErIn IsE ABD olmAsı DIkkAt çEktI.

YABAnCı BAsın orGAnlArı DA REutErs’ın tuzAğınA DüşErkEn, FETÖ’Cü kullAnıCıl­Ar vE muHAlIF trollEr DE Bu Durumu FırsAtA çEvIrmEk tElAşınA Düştü. BIrçok HEsAp Bu sItElErI kAynAk GöstErErEk TürkIyE’yE kArşı kArAlAmA kAmpAnyAsı BAşlAttı.

DIŞ HABERLER

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye