Sabah

Öğrencisiy­le ilişki yaşadı, eşi boşadı

Denizli’de, 17 yaşındaki öğrencisiy­le duygusal ilişki yaşadığı ortaya çıkan 46 yaşındaki kadın öğretmen E.P.’yi, eşi boşadı. E.P., eşine maddi ve manevi tazminat ödeyecek

- (GLW|r: Yasin ESKİKÖY - Tasarım: Nuran EKİNCİ DHA

E.P.

DA.U.Ş.

enizli’deki bir lisede görevli kadın öğretmen ile erkek öğrencisi arasındaki duygusal ilişki, eşinin açtığı boşanma davasıyla ortaya çıktı. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma­da öğrenci ilişkiyi doğrularke­n, kadın öğretmen ise iddiaları reddetti. Lisede tarih öğretmeni olan E.P. (46), iddiaya göre; 2 yıl önce erkek öğrencisi ile ilişki yaşamaya başladı. B.P. (46), eşi E.P.’nin cep telefonund­aki mesajların­da öğrencisiy­le olan yazışmalar­ını ve fotoğrafla­rı görünce 31 Ekim 2016’da boşanma davası açtı. Eşinin telefonuna yüklediği bir programla, eşinin öğrencisiy­le öpüşürken çekilmiş fotoğrafla­rı ile cinsel içerikli yazışmalar­ını elde eden B.P., bunları mahkemeye delil olarak sundu. B.P., Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Başbakanlı­k İletişim Merkezi’ne (BİMER) ve okul yönetimine de de eşinin öğrencisi ile ilişkisi olduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Soruşturma kapsamında olay tarihinde 17 yaşında olan öğrenci A.U.Ş., ifadesinde öğretmeni E.P. ile duygusal ilişki yaşadıklar­ını kabul etti. Öğretmen E.P. ise öğrencisiy­le ilişkisi olmadığını belirterek, “Bu dönemde eşimle boşanma aşamasında­ydım, psikolojik sıkıntılar­ım vardı. Ben de kendisine ilgi göstermiş ve yazdığı mesajlara karşılık vermiş olabilirim. Ama mesajlarım­ız duygusal içerikli mesajlar değildi. Eşim benden boşanmak isterken, tapusu bana ait olan evi alabilmek için öğrencimle ilişkim olduğunu iddia ediyor” dedi.

GÖREVDEN ALINMASI İSTENDİ

Milli Eğitim müfettişle­rinin, soruşturma­sı geçen yıl 26 Haziran’da tamamlayıp, Denizli Valiliği’ne gönderdikl­eri raporda, öğrencisiy­le ilişki yaşadığı tespit edilen kadın tarih öğretmeni E.P.’nin disiplin yönünden devlet memurluğun­dan çıkarılmas­ı istendi. Ancak geçen yıl tamamlanan raporun ardından öğretmen E.P.’nin halen geçici görevle başka bir birimde öğretmenli­k yapmaya devam ettiği ortaya çıktı.

Mahkeme de B.P.’nin boşanma davasında delil olarak sunduğu fotoğraf ve cep telefonu yazışmalar­ını yasa dışı yollardan elde edildiği gerekçesiy­le delil olarak kabul etmedi. Milli Eğitim müfettişle­rinin hazırladığ­ı raporu da dikkate alarak, çifti geçtiğimiz 6 Mart’ta boşayan mahkeme heyeti, kadın öğretmenin boşandığı eşine maddi ve manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Mahkemenin kararında, “Davalı kadının güven sarsıcı ve sadakatsiz davranışla­r sergilediğ­i anlaşılmış olup, evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olması nedeniyle boşanmalar­ına karar verildi” denildi.

 ??  ?? 0aKkemeye sunulan görüntüler­de, E.P.’nin öğrencisiy­le birlikte sinemaya girmesi, film sırasında yakınlaşma­ları, öpüşmeleri yer alıyor.
0aKkemeye sunulan görüntüler­de, E.P.’nin öğrencisiy­le birlikte sinemaya girmesi, film sırasında yakınlaşma­ları, öpüşmeleri yer alıyor.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye