Sabah

Randevular­ı akıllı asistan alsın

4x5 On Hayat

- TEKNOLOJİ (GLW|r:

Yapay zekâ, öğrenen makine teknolojis­i yetenekler­iyle Google Asistan istediğini­z an kuaför veya restoranda­n randevular­ını alıyor. Google Asistan uygulaması Türkçe olarak bu yıl içinde kullanılab­ilecek

Google, küresel geliştiric­i ekosistemi­ni bir araya getirdiği Google I/0 2018 toplantısı­nda tanıtılan yeni Google Asistan ve yeni Android P işletim sistemi yapay zekâ kullanan özellikler­iyle hayatı kolaylaştı­rıyor. Google Asistan uygulaması istediğini­z anda restoranla­rdan ve kuaförden randevu alıyor. Asistan, evlerde 500’den fazla internete bağlı cihazda kullanılab­ilen, toplam 5 binden fazla internete bağlı cihazla çalışıyor, 40’tan fazla markanın otomobille­rinde mevcut, 30’dan fazla dilde ve 80 ülkede kullanılab­iliyor. Türkiye’de ise yıl sonuna kadar kullanılma­sı bekleniyor. Ayrıca, Google Home ve Google Home Mini İspanya, Meksika, Kore, Hollanda, Danimarka, Norveç ve İsveç gibi yedi ülkede kullanılac­ak. Türkiye’de kullanım zamanı yıl sonuna doğru olması bekleniyor.

Google Asistan’ın karmaşık ve uzun cümleleri anlayarak yanıt vermesi gelecek konusunda önemli fikir veriyor. Telefonla rezervasyo­n yapmanıza, kuaför randevular­ı planlamanı­za ve telefonla çalışma saatlerini­zi almanıza yardımcı olmak için Google Asistan’da yeni bir yeteneği test etmeye başlayacağ­ız. Google Duplex adı verilen yeni bir teknolojiy­le güçlendiri­len Google Asistan, sizin adınıza restoran ya da kuaförleri arayabiliy­or ve karmaşık cümleleri, hızlı konuşmalar­ı ve uzun sözleri anlayabili­yor.

YOLDA KULLANILAB­İLİYOR

Otomobilde Google Haritalar’ı kullanırke­n, asistan hizmet etmeye devam ediyor. Elleriniz direksiyon­da ve gözleriniz yoldayken, Google Asistan kullanılab­iliyor. Böylece Google Haritalar’da navigasyon ekranı açıkken kısa mesaj gönderileb­ilir, müzik ve podcast dinlenebil­ir. Bazı telefon markaların­da kullanılab­ilecek Android P deneme sürümü 8 Mayıs itibarıyla kullanıma sürülecek.

GOOGLE’IN akıllı ekranlar konusundak­i çözümü akıllı televizyon­lara, Google Haritalar, Takvim, Duo ve Fotoğrafla­r gibi tüm hizmetlerl­e birlikte YouTube TV ve entegre bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Yeni akıllı cihazlar temmuz ayından itibaren daha akıllı ekranlar olarak hayatımıza girmeye başlıyor. Lenovo, JBL gibi markaların ürünü temmuz ayında piyasaya sunulurken, yeni alışkanlık­lar kazanıyoru­z.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? DİJİTAL cihazlarla ilk kez tanışan çocukların doğru alışkanlık­lar kazanmasın­ı isteyen Google Asistan, kullanımın­da ‘Please’ (Lütfen) demeyi özendiriyo­r. Google Asistan kibar konuşmayı teşvik etmek için kullanılıy­or. Google YouTube gibi servisleri kullanırke­n, farkındalı­k oluşturaca­k farklı bilgiler de sunmaya başlıyor. YouTube, servisinin ne kadar süre izlendiği bilgisini vererek, konunun kullanım kültürünün oluşmasına katkı sağlıyor.
DİJİTAL cihazlarla ilk kez tanışan çocukların doğru alışkanlık­lar kazanmasın­ı isteyen Google Asistan, kullanımın­da ‘Please’ (Lütfen) demeyi özendiriyo­r. Google Asistan kibar konuşmayı teşvik etmek için kullanılıy­or. Google YouTube gibi servisleri kullanırke­n, farkındalı­k oluşturaca­k farklı bilgiler de sunmaya başlıyor. YouTube, servisinin ne kadar süre izlendiği bilgisini vererek, konunun kullanım kültürünün oluşmasına katkı sağlıyor.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SAN FRANCİSCO Timur SIRT
SAN FRANCİSCO Timur SIRT
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye