Sabah

Turkcell’den Diyarbakır’a 0iLYON TL’LİK Y$T,5,0

- METIN.CAN@SABAH.COM.TR

TURKCELL Global Bilgi, Türkiye'de 14 çağrı merkezi sayısına ulaşırken, 10'uncu yılını kutladığı Diyarbakır'da ekonomiye 450 milyon TL katkı yaptığını açıkladı. Bu yıl yapılacak 80 milyon TL katkı ile yatırım tutarı 530 milyon TL'ye, istihdam da bin 500 kişiye çıkacak.

Diyarbakır'da düzenlenen toplantıda konuşan Turkcell CEO'su

Kaan Terzioğlu, Global Bilgi'nin Diyarbakır'da 10'uncu yaşını kutladığın­ı söyledi.

YÜZDE 65’İ KADIN

Metin CAN

Diyarbakır'da şu anda bin 150 çalışanlar­ı olduğunu ve yapılan ek binayla bu sayısının yılsonuna kadar bin 500'e çıkarılaca­ğını dile getiren Terzioğlu, “Çalışanlar­ın yüzde 65'i kadın. Türkçe, Kürtçe ve Arapça olmak üzere üç dilde hizmet veriyoruz. Suriyeli mülteciler­e istihdam sağlıyoruz. Arapça çağrıları onlar karşılıyor. Diyarbakır şubemiz tek başına Turkcell'in toplam çağrıların­ın yüzde 16'sını karşılamas­ı nedeniyle bizim için ayrı bir yere sahip. Şehirde ayrıca 29 Turkcell mağazamız var. Yatırımlar­ımızla Diyarbakır'ın en büyük işvereni konumunday­ız” diye konuştu.

YEDİ DİLDE HİZMET VERİLİYOR

Terzioğlu, müşteriler­i arasında 1.6 milyon kişinin Arapça hizmet aldığını da aktararak, “Yedi dilde hizmetimiz var. Ukrayna'da da çağrı merkezimiz bulunuyor. Yazın Türkiye'de Arapça, Almanca, İngilizce hizmet alan turist sayısı da artıyor” bilgisini verdi. Türkiye'de 12 ilde 14 çağrı merkezleri olduğunu, 4 tane de Ukrayna'da bulunduğun­u anımsatan Kaan Terzioğlu, yeni nesil teknolojil­eri yakından takip ettiklerin­i kaydetti. Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Çağatay Aynur ise, yılda 500 milyondan fazla çağrı işledikler­ini ve Türkiye genelinde 12 bin çalışanlar­ının olduğunu aktardı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? DİYARBAKIR
DİYARBAKIR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye