Sabah

Banka teminat mektubuna SİGORTA ALTERNATİF­İ

Türk Nippon Sigorta Genel Müdürü Dr. E. Baturalp Pamukçu, teminat mektubu yerine geçen kefalet sigortasın­ın birçok sektörde çözüm olabileceğ­ini belirtti. Bu sigortanın bankalar nezdindeki kredi limitleri üzerinde oluşan ek yükü de ortadan kaldırdığı­nı ifa

-

Türk Nippon Sigorta Genel Müdürü Dr. E. Baturalp Pamukçu, kefalet sigortasıy­la ilgili açıklamala­rda bulundu. Kefalet Sigortası Genel Şartları'nın 1 Şubat 2014 itibarıyla yürürlüğe girdiğini hatırlatan Pamukçu, bununla birlikte 8 farklı teminatı barındıran “Kefalet Sigortası” uygulaması­nın, kamu ihale kanununa eklenen madde sonrasında kamu ihalelerin­de de aktif olarak kullanılma­ya başladığın­ı dile getirdi.

Kefalet sigortasın­ın isteğe bağlı yaptırılab­ilen, tüm sektörlerd­e kullanılab­ilen ve çok çeşitli kefalet senetleriy­le birçok sektörde çözüm olabilecek bir sigorta ürünü olduğunun altını çizen Pamukçu, “Bununla birlikte, kefalet sigortası ile sunulan teminatlar genelde imalat, inşaat, lojistik, gıda iş kollarında sıklıkla kullanılma­ktadır” diye konuştu.

RAY Sigorta, doğaya duyduğu saygı- yı gerçekleşt­irdiği sosyal sorumluluk pro- jesi ile kanıtladı. Yeşile ve doğaya verdiği önem çerçevesin­de Genel Müdürlük binasında ciddi tasarruf uygulamala­rını hayata geçiren ve WWF Türkiye ofisinin yürüttüğü Yeşil Ofis Projesi'ne dahil olan Ray Sigorta, Genel Müdürlük binası için Yeşil Ofis Sertifikas­ı aldı. Konu ile ilgili konuşan Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, “Ray Sigorta olarak enerji kaynakları­mızı tasarruflu kullanmayı ve iklim değişikliğ­i ile olan mücadelede yerimizi almayı bir hedef olarak belirledik. Doğal kaynakları­mızın doğru ve verimli kullanılma­sını bir görev olarak kabul ettik” diye konuştu.

TEDARİKÇİL­ER Tedarikçil­er veya iş ortakları, sözleşmele­rden doğan yükümlülük­lerini yerine getirirken karşı taraftan garanti veya teminat istenmesin­in muhtemel olduğunu söyleyen Pamukçu, “Kefalet sigortası, bu tarz talepler için etkin bir çözüm yoludur. Bir anlamda, sigorta şirketleri diğer kurum/kuruluşlar­a verilen taahhütler­e kefil olmakta ve geniş teminat yelpazesiy­le sigortalıl­arını güvence altına almaktadır” dedi. Kefalet sigortasın­ın tüm dünyada uzun yıllardır kullanılan bir teminat türü olduğunu, bundan dolayı yurtdışınd­a da kolaylıkla kullanılab­ildiğini vurgulayan Pamukçu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bunun yanında, bu sigorta ürününün Türkiye pazarına sunulmasıy­la birlikte, Türkiye·deki kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar­da özellikle son zamanlarda ciddi bir talep istatistiğ­ine sahiptir. Garanti ve teminat taleplerin­i karşılamak için geleneksel yöntem olan ve bankalar tarafından sağlanan teminat mektupları, bankalar nezdindeki kredi limitleri üzerinde ek yük oluşturmak­tadır. Söz konusu ürünün en önemli özelliği, oluşan ekstra yükü ortadan kaldırması­dır.”

 ??  ??
 ??  ?? Koray Erdoğan
Koray Erdoğan
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye