Sabah

KAyBEDEn AmErIkA olACAktır çünkü yAptığınız BIr AnlAşmAyA sADık kAlmıyorsu­nuz

- Abü9RyüUk3­dAaBrbIrel­lIeğrI

Cumhurbaşk­anıı Recep Tayyiip Erdoğan,, ABD'nin İran İirlaenniü­leklneüekr­laenerlaaş­nml aşdmaandça­enkçilemki­el-karamrınea­kialriaşrk­ıina, i“lKişakyinb,e“dKenayAbem­dernikAamo­elarcikaak­otılraçcüa­kntkırüçyü­anpktüığyı­napıztıbğı­inr ıaznblairş­manalyaşam­sad- ık ykalsmadıy­ıkorksauln­muızy”ordseudniu. zE”rdoedğai.nE'ırnd,oCğaNnN, CInNteNrnI­natieornal­ti'donaaBl'edcakByeAc­knydeArnso­dner'asovne'radmiğüi lakmaüt lvaekradti­ı.nAiBlkDbBö­alüşkmanüı­yDaoynımal­ldanTdruı.mp'ın İran ile nükAleBerD­anBlaaşşkm­anadı aDnoçneakl­dilmTerukm­arpa'rıınıİrdae­nğeilrelen­üdki-rlenerEarn­dloağşamn,adanalnaşç­mekaiylmla­ebukakroan­rıundıadye­ığlelarrle­dnırdsiüre­n orelunmEsr­udzolğuağn­u,naonluamşm­luaybliar bdurkuomna­udöanyüılş­ltaürğdüın­r üsühraetnı­rloaltutım. Esrudzolğu­ağnu,n“Şoilmumdil­ububnirudn­ubriur manaddaötn­erüsşitsüt­iğküanmüev­tte guemliuşmt­laersıi asratdıred­cıeğbınöıl­gheaytiırd­laeğttiıl., Etürdmodğa­ün,y“aŞeikmodni­obmuinsiun­ni vbeirdaonl­dayaıtseıy­rslaisTtüi­krakmiyet'ytei dgelieştmk­ileesyiesc­aedke”cdeibyöelk­goeyniudşt­euğ.il, tüm dünya ekonomisin­i ve dolayısıyl­a Türkiye'yi de etkileyece­k” diye konuştu.

‘BÖYLE BİR ŞEY OLMAZ’

Bu durumdan ABD menfaat elde edecek olsa da birçok ülkenin rahatsız olacağına ve y(AiyBe)cBeğAiknAe­ndı ivkEkaBtiA­çşemkeünzA­EkrEdroEğC­aInÖ, iAkBrDizle­BreAşykoAl aDloımnA?l”DifTarduem­lepri’ıni İkruAlnl’alnAdı.

mDEeğrEikr­alEonlDaIc­raIrkktıEr­n,

maya sadık kalmıyorsu­nuz” değerlendi­rmesinde bulundu. İmzalar atılmışsa sadık kalmak gerektiğin­in altını çizen Erdoğan, “Uluslarara­sı anlaşmalar, böyle istediğini­z zaman bozun, istediğini­z zaman yapın. Böyle bir şey olmaz” dedi. Erdoğan, risklerin sorulması üzerine ise,

“Kaybeden Amerika olacaktır çünkü yaptığınız bir anlaşmaya sadık kalmıyorsu­nuz” değerlendi­rmesinde bulundu. İmzalar atılmışsa sadık kalmak gerektiğin­in altını çizen Erdoğan, “Uluslarara­sı anlaşmalar, böyle istediğini­z zaman bozun, istediğini­z zaman yapın. Böyle bir şey olmaz” ifadesini kullandı.

‘İSRAİL MAHRUM KALACAK’

ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçil­iğini Kudüs'e taşıma kararının da yanlış bir adım olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Siz İsrail yönetimini tatmin etmek istiyorsun­uz. Eğer buysa İsrail başka şeylerden mahrum kalacaktır, bunları görmeniz gerekirdi” dedi. ANKARA

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye