Sabah

Can suyuna devam

BİR GÖRÜŞ

-

ve Avrupa’nın en önemli futbol organizasy­onlarında düdük çalan, Rusya’da yapılacak Dünya Kupası’nda da ülkemizi temsil etmek için gün sayan Cüneyt Çakır, kariyerind­e ikinci kez Türkiye Kupası Finali’nde göreve yapacak. Tecrübeli hakem kariyerind­e şu ana kadar ilk ve tek Türkiye Kupası finalini 2009-2010 sezonunda yönetti. Şanlıurfa’daki finalde Trabzonspo­r, Fenerbahçe’yi 3-1’lik skorla yenmişti.

Akhisar bu sezon ligde Fenerbahçe ile oynadığı iki maçı da kazandı. Evinde rakibini 1-0 yenen Manisa temsilcisi, Kadıköy’den ise 3-2’lik galibiyetl­e döndü.

Yaşanacak heyecanın yanı sıra Türkiye’nin her bölgesinin ne kadar güvenli olduğunu dünyaya haykırma açısından da önemli... Diyarbakır’a da harika bir stat yapıldı. 158 bin metrekare alanda UEFA ve FIFA standartla­rında hizmet verecek stat, final maçıyDİYAR­BAKIR’DAla hizmete açılmış olacak.

Merkez Kayapınar ilçesinde yapımı tamamlanan 33 bin kapasiteli Diyarbakır Stadyumu büyük finale hazır…

En son 3 Mayıs 2000 tarihinde Galatasara­y’ın, Antalyaspo­r’u 5-3 yenerek kupayı kaldırdığı finale sahne olan şehir, 18 yıl aradan sonra yine Ziraat Türkiye Kupası’na ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyor. Kupa maçında bin 200 özel güvenlik görev yapacak. İstanbul’dan gelen uzmanlar, 3 gün boyunca bin 200 özel güvenlik görevlisin­e eğitim verdi. Öte yandan, stat çevresinde Antalya, Manisa dahil birçok kentten Spor Büro Amirliği’nde çalışan polisler de takviye olarak görev yapacaklar. Medya Grubu’nun yayıncısı olduğu ve ülkemizin tüm takımların­ı kucaklayan Ziraat Türkiye Kupası, bugün de Diyarbakır’a can verecek.. Yurdumuzun en güzel yörelerind­en biri olan Diyarbakır’da bu değerli finali oynamak, son derece anlamlı olacaktır hem bölge için hem de halk için.. Kupa her Anadolu şehrine şu ana kadar maddi ve manevi büyük güç oldu. Ekonomisin­e can verdi.

 ??  ?? F.Bahçe kupadaki son yenilgisin­i sahasında 30 Kasım 2016’da G.Birliği karşısında almıştı. Kanarya, daha sonra 18 maçta biri hükmen 13 galibiyet, 5 beraberlik elde etti.
F.Bahçe kupadaki son yenilgisin­i sahasında 30 Kasım 2016’da G.Birliği karşısında almıştı. Kanarya, daha sonra 18 maçta biri hükmen 13 galibiyet, 5 beraberlik elde etti.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye