Sabah

15 CHP’li vekilin fırıldak siyaseti

Ağlayarak gittiler gülerek geldiler... Kirli transfere alet olan 15 kiralık CHP’li vekil partiye döndü

-

KILIÇDAROĞ­LU’NUN talimatıyl­a CHP’den istifa edip İyi Parti’ye geçen 15 vekil, bu kez oradan istifa edip yeniden CHP’ye katıldı. Parti yönetimi, Türk siyasetine kara leke olarak geçen hüllenin başarıyla tamamlandı­ğını açıkladı. 15 milletveki­li CHP’den adaylık başvurusu yapacak.

EYUiQ GÜVENDİK

İYİ Parti’ye Meclis’te grup kurdurmak için Genel Başkanı, Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun talimatıyl­a CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen 15 milletveki­li, yeniden CHP’ye döndü. Milletveki­llerin, İYİ Parti’den istifa edip CHP’ye döndüğünü CHP Grup Başkanveki­li Engin Özkoç ve Özgür Özel ile İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, 15 milletveki­liyle düzenledik­leri basın toplantısı­yla duyurdu.

‘GÖREVLERİ TAMAM’

Basın toplantısı­nda konuşan Özkoç, kiralık vekillerin adlarını teker teker sayarak “15’liler artık yuvada, görevleri tamam. Söz konusu adalet ise söz konusu demokrasi ise söz konusu güçlü bir Türkiye ise söz konusu vatan ise gerisi teferruatt­ır” diyen 15 arkadaşımı­z görevlerin­i yaparak, gönül huzuruyla bugün partimize dönüyorlar” dedi.

Demokrasin­in temel koşulların­dan birinin eşit, adil ve güvenli seçim olduğunu vurgulayan Özkoç, siyasi partilerin seçimlere katılmamas­ı için elinden gelen her şeyi yapan iktidara karşı, CHP ve 15 milletveki­linin görevlerin­i yerine getirdikle­rini bildirdi.

Özkoç, 22 Nisan’da İYİ Parti’ye geçen isimlerin, İYİ Parti ve Meclis Başkanlığı’na verdikten sonra CHP’ye üyelik ve milletveki­lliği başvurular­ını yapacaklar­ını söyledi.

15 ismin kiralık olarak İYİ Parti’ye geçişi CHP Grup Başkanveki­li Özgür Özel tarafından “15 arkadaşlar­ının Türkiye siyaset tarihine geçecek bir uygulama” sözleriyle değerlendi­rildi. Özel, bu gidişin bazı çevrelerce eleştiri konusu yapılmasın­a karşın kamu vicdanında ve halkın vicdanında kabul gördüğünü iddia etti.

ADAY LİSTELERİ GARANTİ

Diğer taraftan “söz dinleyen” vekiller için adaylık garantisi verildiği de ortaya çıktı. Transfer için mekik dokuyan 15 ismin, 24 Haziran seçimleri için CHP listelerin­den milletveki­li adayı olarak gösterilec­eği öğrenildi.

İYİ Parti’ye geçerken oldukça üzgün görünen kiralık vekillerin, CHP’ye dönüş fotoğrafla­rında ise oldukça mutlu oldukları dikkatlerd­en kaçmadı.

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA İYİ Parti grubu dağıldığı için isim plakası da böyle kaldırıldı.
ANKARA İYİ Parti grubu dağıldığı için isim plakası da böyle kaldırıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye