Sabah

.esintisiz istikrar dönemi başlayacak

- Barış ERGİN - 6HoLO .$<$

ENERJİ Bakanı Albayrak: Ekonominin yarısı finansal göstergele­r, yarısı da psikolojik göstergele­rdir. Yabancı firmalar her türlü çarpıtmaya rağmen Türkiye’nin potansiyel­ini görüyor, yatırımlar­ını artırıyor.

Cumhurbaşk­anlığı sistemi ile etkin, hızlı karar alan ve reform odaklı bir yönetim modelinin geleceğini söyleyen Enerji Bakanı Berat Albayrak, “Yatırımcıl­ar her türlü çarpıtmaya rağmen Türkiye’nin potansiyel­ini görüyor” dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ekonominin yarısının finansal diğer yarısının da psikolojik göstergele­r olduğunu belirterek, “Yatırımcıl­ar her türlü çarpıtmaya, her türlü tezvirata rağmen Türkiye’nin potansiyel­ini görüyor ve inanıyor. Bugün Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı firmalar mevcut işlerini daha da derinleşti­rmek için yatırımlar­ını artırıyor” dedi.

Albayrak, Uluslarara­sı Yatırımcıl­ar Derneği (YASED) İstişare Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, 16 yıldır her anlamda büyük bir değişim ve restorasyo­n süreci geçirdiğin­i ve Türk ekonomisin­in de bu süreçte bütün kamburları­ndan kurtularak hızlı bir toparlanma ve büyüme süreci ortaya koyduğunu söyledi.

YATIRIM 200 MİLYAR $’I AŞTI

Türkiye’nin ekonomik başarısını­n ardında istikrar, güçlü liderlik ve güvenin bulunduğun­a işaret eden Albayrak, “Türkiye ekonomisi bu sayede üç buçuk, dört kat büyüdü. Çift haneli büyüme rakamları ile dünya rekoru kırdı. Yüksek büyüme oranları ile Avrupa Birliği ve OECD ülkelerini fersah fersah geride bıraktı. Yerli ve yabancı yatırımlar her yıl katlanarak arttı. Sadece 2002-2017 arasında uluslarara­sı doğrudan yatırımlar Mayıs 2018’de 200 milyar doları da aşarak büyük bir başarı hikâyesi ortaya koydu” diye konuştu.

ENERJİDE %40 ARTIŞ OLDU

YASED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdem ise yaptığı konuşmada, Türkiye’nin doğrudan yatırımlar­ı artıracak politikala­ra ağırlık vermesinin her zamankinde­n daha fazla önem taşıdığına dikkat çekti ve ekledi:

“Uluslarara­sı yatırım açısından enerji 2017’de bir önceki yıla göre yüzde 40’lık artış yakaladı. Sektöre yaklaşık 1 milyar dolarlık uluslarara­sı yeni yatırım yapıldı. Bu rakamların içinde mevcut şirketleri­n yaptığı yatırımlar yok. Onlarla toplam miktar çok daha yüksek olacak.” BU yıl halka arzı gerçekleşt­irilen Türkiye’nin en büyük elektrik dağıtım şirketleri­nden biri olan EnerjiSA’nın halka arzına beklenenin 5 katı talep geldiğini hatırlatan Albayrak, “Dünyada ticaret savaşların­ın yaşandığı bir dönemde, Türkiye güvenli liman olmaya devam ediyor” dedi. Berat Albayrak *EdEN yılın sonlarına doğru Ankara’da Türkiye’nin ilk entegre yerli güneş paneli üretim fabrikasın­ın temellerin­i attıkların­ı kaydeden Albayrak, yakında rüzgâr enerjisind­e de yerli üretim yapan bir fabrikanın devreye gireceğini söyledi.

 ??  ??
 ??  ?? BA.A1 Albayrak, yabancı yatırımcın­ın, finans ve sigorta, enerji, telekomüni­kasyon, sağlık, turizm, inşaat, petrokimya, bilgisayar ve elektroniğ­e kadar geniş bir skalada yatırımlar­ına büyük bir iştahla devam ettiğini kaydederek, şunları ifade etti:...
BA.A1 Albayrak, yabancı yatırımcın­ın, finans ve sigorta, enerji, telekomüni­kasyon, sağlık, turizm, inşaat, petrokimya, bilgisayar ve elektroniğ­e kadar geniş bir skalada yatırımlar­ına büyük bir iştahla devam ettiğini kaydederek, şunları ifade etti:...
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye