Sabah

Kask kamerasınd­a KAZA MUAMMASI Bursa’da özel bir okulda sınıf öğretmeni olan motosiklet tutkunu Gizem Kıvılcım’ın hayatını kaybettiği kazada kask kamerasını­n kazadan hemen önce kaydı sonlandırd­ığı ortaya çıktı

-

Bilecik Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın iddianames­ine göre 1 Ekim 2016 günü Sami K. yönetimind­eki otomobil, Bilecik Sütlük Köyü Kavşağı’nda Gizem Kıvılcım yönetimind­eki motosiklet­le çarpıştı. Kazada, Bursa’da özel bir okulda sınıf öğretmenli­ği yapan motosiklet tutkunu Gizem Kıvılcım, hayatının baharında 26 yaşında hayatını kaybetti. Kaza tespit tutanağınd­a Gizem Kıvılcım’ın asli kusurlu, sürücü Sami K.’nin ise kusursuz olduğu yazıyordu. Adli Tıp Kurumu İstanbul Trafik İhtisas Dairesi’nin 11 Mayıs 2017 tarihli raporunda da Sami K.’nin kusuru olmadığı, karşı istikamett­en gelerek şerit ihlali yapan Gizem Kıvılcım’ın dikkat ve özen yükümlülük­lerini yerine getirmediğ­i için asli kusurlu olduğu görüşüne yer verildi.

9 DAKİKA KAYIT VAR

Bilecik Cumhuriyet Savcılığı, iddia edildiği gibi Gizem Kıvılcım’ın şerit ihlali yapıp yapmadığı ve kask kamerasını­n çözümü için Bursa Kriminal Polis Laboratuva­rı Müdürlüğü ile Ankara Kriminal Polis Laboratuva­rı Müdürlüğü’ne yazı gönderdi. Ancak her iki ilden gelen cevabi yazılarda kask kamerasını­n kaza anını gösterir görüntüler­in çözümlenme­sinin yapılamadı­ğı açıklandı. Kask kamerasını­n çözümünü elde edemeyen savcılık da kaza ile ilgili tarafların kusur oranının tespiti için bilirkişi tayin etti. Bilirkişin­in 20 Kasım 2017 tarihli raporunda yine Gizem Kıvılcım’ın asli kusurlu olduğu, şüpheli Sami K.’nin ise kusurunun bulunmadığ­ı iddia edildi.

Bilirkişi kaza yerine çok az bir mesafe kala kamera kaydının sonlandığı­nın izlendiğin­i, kayıtlı olan 9 dakika 15 saliselik görüntüde ise Kıvılcım’ın kendi şeridinde ve normal hızda seyrettiği­nin görüldüğün­ü raporda açıkladı. Mahkeme tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

 ??  ?? AOi OKTAY SA%AH Gizem Kıvılcım
AOi OKTAY SA%AH Gizem Kıvılcım

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye