Sabah

Yüklü borcu vardı

Siyanür içerek intihar eden iş kadını Nejla Köker’in arkadaşına ulaştırdığ­ı mektupta, dolandırıl­dığını ve 2 milyona yakın borcu ödeme gücünün kalmadığın­ı yazdığı öğrenildi

- Erhan ÖZTÜRK- Emir SOMER / 6A%AH

Cumhurbaşk­anlığı Devlet Denetleme Kurulu eski üyesi Nejla Köker’in kimya mühendisi olan 45 yaşındaki kızı Necla Köker, geçen pazar günü Kadıköy’de apartmanın görevlisin­e, bir zarf bıraktıkta­n sonra siyanürle intihar etti. Siyanürün evden dışarı sızmaması için de kapıların altlarını koli bandıyla kapattı. Gensa Proje Endüstri Kimya Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necla Köker, zarftaki kâğıda, “Siyanürle intihar ettim. Eve girenler kıyafetler­i giyip, tedbirleri­ni alıp öyle girsinler” diye yazdı. Mektupta, tanıdığı kişiler ve arkadaşlar­ınca dolandırıl­dığını yazan Köker, “Artık ödeme gücüm kalmadı” dedi. 3 mektup bırakan Köker’in, mektuplard­an birinin üzerine ‘Polise vermeyin’ diye yazdığı öne sürüldü.

AİLE YADİGARI DAİREYİ KAYBETTİ

SABAH’ın ulaştığı bilgilere göre, birlikte iş yapma vaadiyle farklı dönemlerde 200 ve 300’er bin lira dolandırıl­dığını belirten Köker, Ankara’da aile yadigârı olan evini satmak zorunda kaldığını ve evin parasını da dolandırıc­ılara kaptırdığı­nı dile getirdi. Köker’in 2 milyon liraya yakın para kaybettiği ve bunun yarattığı bunalımın intihara sürüklediğ­i belirtiliy­or. 2015’te annesinin ölümüyle ruhsal bunalımı daha da kötüleşen Necla Köker’in Troid hastalığı nedeniyle de sıkıntılı bir süreç yaşadığı bilgisine ulaşıldı. Necla Köker’in mektupları bıraktığı yakın arkadaşı Rafet Selçuk Ayata, SABAH’a konuştu. Köker’le ailece tanıştıkla­rını belirten Ayata, “5 yıl önce tanıştık. Bize gelip giderdi, biz de ona giderdik. Ailesine çok düşkündü. Annesinin ölümünden sonra büyük yıkım yaşadı. İnşaat işi yapıyordu. Kütahya’da aldığı ve başladığı inşaattan dolayı alacakları vardı. Piyasaya da 1.5 milyon TL üzerinde bir borcu vardı” dedi.

 ??  ?? Necla Köker, annesi Nejla Köker ile birlikte.
Necla Köker, annesi Nejla Köker ile birlikte.
 ??  ?? Köker’in mektup bıraktığı arkadaşı Rafet Selçuk Ayata.
Köker’in mektup bıraktığı arkadaşı Rafet Selçuk Ayata.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye