Sabah

ABD, 24 Haziran seçimlerin­e yine “iyi”liğimiz için müdahale ediyor olmasın?

-

Ben söylemiyor­um. Bu sözler, ABD’nin de başka ülkelerdek­i seçimlere müdahale edip etmediği sorusuna CIA eski direktörü James Woolsey’ın verdiği yanıttan. Şöyle diyor beyefendi

“...Sistemin iyiliği içindi, yani demokrasin­in menfaatine, sadece iyi bir amaç için.”

CIA’cıların

“neyin iyiliği için” başka ülkelerdek­i seçimlere müdahale ettiğini anlamak zor olmasa gerek.

Elbette hizmet ettikleri ülkeleri ABD’nin dünya üzerindeki hegemonyas­ının sürmesi için. Çünkü adamların işi bu. Darbelerle, terörle olmazsa seçimlerle, memur oldukları ABD’nin dümen suyundan çıkmayacak yönetimler­i iş başına getirmek için çalışıyor.

Bir de işi, “Amerikalı” olmadıklar­ı halde bu amaca hizmet olanlar var.

Ama onları yüzlerine bakınca tanıyamazs­ınız.

Kimi milliyetçi abla kılığında kimisi de hacı amca maskesiyle dolaşıyor ortalıkta. Hatta içlerinde gençleri solcuyum diyerek kafalayan, ölmeye öldürmeye ikna edenler bile var.

Onları ancak söylemleri­nden ayıklayabi­lirsiniz.

ABD Türkiye’nin savunma çeşitliliğ­ini artırıp Rusya’dan S-400 almasından mı huzursuz? Örtülü tehditler mi savuruyor. ) ’ler için mırın kırın mı ediyor?

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’den önce onlar, mesela “good party” lideri çıkar piyasaya

“Şimdi Rusya’dan S-400’ler alıyorsunu­z. Yahu sizin uçaklarını­z onları tanımıyor. O füzeleri nerede kullanacak­sınız kardeş?” ABD’nin açıkça silah yardımı yaptığı PKK’nın yasal kanadının saflarını sıklaştıra­n “Amerikan Milli görüşçüler­i”... Komşumuz Rusya ile kurulan askeri ve ekonomik ilişkiden rahatsız olan NATO İslamcılar­ını... Ön seçimi, her seçim öncesi ABD’nin Ankara Büyükelçil­iği’nde yapan ulusalcıla­rı da zaten tanıyorsun­uz. Ama ben en çok, bu tezgâhın ülkelerini­n ve kendilerin­in iyiliği için kurulduğun­u sanıp, bulanık suya balıklama dalanlara üzülüyorum.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye