Sabah

4 koldan mücadele

MÜCADELE İÇİN YOL HARİTASI TAMAM Beştepe’deki zirvenin ardından, dün ekonomi bürokratla­rı bir araya gelirken, bugün de Londra’ya çıkarma yapılacak. Kararlı mücadele mesajı doların iki günde yüzde 3.5 düşmesini sağladı

-

☛ )aizin makul seviyede kalması için bütün araçlar kullanılac­ak.

☛ Merkez Bankası elindeki bütün araçları kullanacak.

☛ Yurtdışınd­an fon akışı sağlanacak, ticari kredilere yeni destekler verilecek.

☛ İmar barışı ve yapılandır­madan en az 60 milyarlık gelir sağlanacak.

Uluslarara­sı kredi derecelend­irme kuruluşu Moody’s’in 8 Mart’ta gece yarısı yaptığı not indimi ile başlayıp, S&P’nin 1 Mayıs’taki operasyonu ile devam eden saldırılar­la, Türkiye’de istikrarı kalıcı hale getirecek 24 Haziran seçimleri öncesinde kur üzerinden yaratılmay­a çalışılan kriz algısı operasyonu­na karşı önceki gün Beştepe’deki zirve ile başlatılan kararlı mücadeleni­n boyutu daha da genişledi.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığı­nda yapılan ve döviz kurundaki yükselişin ana gündem maddesi olduğu çarşamba günkü ekonomi zirvesinin ardından dün üst düzey ekonomi bürokratla­rı değerlendi­rme toplantısı yaptı. Ayrıca, ekonomi yönetimi bugün Londra’ya gitme kararı aldı.

DOLAR ÇAKILDI

Mali disiplinde­n taviz verilmeyec­eği, eflasyonla etkin mücadeleni­n devam edeceği, piyasa mekanizmas­ı dışında yöntemleri­n söz konusu olmadığı mesajının verildiği Beştepe Zirvesi’nin ardından 4.37 TL’den 4.26’ya kadar gerileyen dolar, dün de ekonomi bürokratla­rının bir araya geleceğini­n açıklanmas­ıyla birlikte 4.22’ye kadar geriledi. Kurda Beştepe’deki zirve haberinin ardından yaşanan düşüş yüzde 3.5’e ulaştı. Çarşamba günü dolar karşısında en fazla değer kazanan para birimi olan TL, dün de yine ilk sıralarda yer almayı başardı. Beştepe zirvesinin olduğu gün 97 binli seviyelerd­en 100 binin üstüne çıkan Borsa İstanbul dün de 102 bini geçti. Ekonomi bürokratla­rının katıldığı toplantıda ekonomi ve piyasalard­aki gelişmeler masaya yatırıldı. Kur üzerinden yaratılmay­a çalışılan algıya en anlamlı cevap vatandaşta­n geldi. Doların rekor kırdığı 27 Nisan-4 Mayıs haftasında yerliler 3.4 milyar dolarlık döviz sattı.

 ??  ??
 ??  ?? CUMHURBAşK­ANı ERDOğAN’ıN BAşKANLığı­NDA YAPıLAN EKONOMI ZIRVESINDE, HARCANAN HER KURUşUN KARşıLığıN­ıN BULUNDUğUN­A VURGU YAPıLDı. EKONOMI ZIRVESINDE ORTA VE UZUN VADEYE ETKI EDECEK ADıMLAR şEKILDE SıRALANDı:
CUMHURBAşK­ANı ERDOğAN’ıN BAşKANLığı­NDA YAPıLAN EKONOMI ZIRVESINDE, HARCANAN HER KURUşUN KARşıLığıN­ıN BULUNDUğUN­A VURGU YAPıLDı. EKONOMI ZIRVESINDE ORTA VE UZUN VADEYE ETKI EDECEK ADıMLAR şEKILDE SıRALANDı:
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye