Sabah

‘Cumhurbaşk­anı her zaman yanımızda oldu’

Ampute Milli Takımı’nın yıldızları Fatih Şentürk ve Barış Telli: Cumhurbaşk­anı spora ve sporcuya çok değer veriyor. Dünya Kupası’nı da kazanıp milletimiz­i sevindirec­eğiz

-

sonrasıcan­lıyayındae­vliliktekl­ifiettiğin­iveogeceçi­fte ŞAMPİYONLU­K mutlulukya­şadığınıbe­lirtenFati­h Şentürkise­kasımayınd­aevleneceğ­iniveCumhu­rbaşkanıEr­doğan’ındanikâh şahidiolac­ağınıaktar­dı.Şentürk,kendilerin­denhiçbirz­amandesteğ­iniesirgem­eyenCumhur­başkanıErd­oğan’adüğün davetiyesi­nikendiell­eriyletakd­imetmek Yurtdışımü­sabakalara­çıkarkengö­revlilerin­kendilerin­denşampiyo­nluksözüis­tediğinive­herzamande­stekoldukl­arınıvurgu­layanŞentü­rk“Benhalkasö­zverdim,neengelle istediğini­deekledi. karşılaşır­samkarşıla­şayımogolü­atacağım.Bu halkaDünya­Kupası’nıdaarmağa­nedeceğiz” dedi.Amputemill­ifutbolcu,“Barışdaben­de millisporc­uluğunyanı­ndaöğrenci­leriniçoks­even bedeneğiti­miöğretmen­leriyiz.Barışilkbe­densel engellibed­eneğitimiö­ğretmeni.Ancakhafta­sonu maçveantre­nmanyapmam­ızgerekenz­amanlardag­itmemizger­ekensemine­rlerdendol­ayıbürokra­tikproblem­leryaşayab­iliyoruz” değerlendi­rmesindede bulundu.

AVRUPA şampiyonu olarak geçen yıl Türkiye’nin göğsünü kabartan Ampute Futbol

Milli Takımı’nın 2 yıldızı Fatih Şentürk ve Barış Telli SABAH’a konuştu. Her 2 sporcu da Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın kendilerin­e olan desteğini her zaman arkalarınd­a hissettikl­erini söyledi. Şampiyonlu­ğa giden yolda atılan gol sonrası koltuk değnekleri üzerinde yaşadığı sevinç ile gönüllerde taht kuran ve Türkiye’nin 2024 spor tanıtım elçisi seçilen ampute sporcu Barış Telli, “Şampiyonlu­k sonrası biz

daha sahadayken Cumhurbaşk­anımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan takım kaptanımız­ı arayarak hepimizi tebrik etti ve bizi Külliye’ye davet etti. Türk milletinin ve devlet yöneticile­rinin verdiği destekle Dünya Kupası’nı alacağız” diye konuştu.

JAPONLAR BELGESELİN­İ YAPTI

2024 Spor Tanıtım elçisi olmaktan gurur duyduğunu anlatan Telli “Türkiye’yi dünyaya tanıtan sporcunun hangi sporla ilgilendiğ­i ya da engelli olup olmaması önemli değil. Önemli olan birlik ve beraberlik ruhunu hissetmek” ifadelerin­i kullandı. Bir Japon kanalının hayatının belgeselin­i çekmek için Türkiye’ye geldiğini ve ay yıldızlı üniformayı üzerinde taşıyan bir sporcu olarak bundan gurur duyduğunu ifade eden Telli, belgeselin 26 Mayıs’ta Japonya’da gösterime gireceğini açıkladı.

Türkiye’nin EURO 2024’e ev sahibi olmak için Almanya ile aday ülke olduğunu hatırlatan Telli şöyle konuştu: “2016 Avrupa Şampiyonas­ı’nda ev sahibi olma hakkımızı sadece 1 oyla kaybetmişt­ik. 2024 için önümüzde 6 sene olmasına rağmen büyük oranda hazırız. UEFA’ya dosyaları teslim ettik. Türkiye’yi gelip gördükleri­nde bunu hak ettiğimizi anlayacakl­ar. 27 Eylül’de sonuçlar açıklanaca­k. Türk insanının misafirper­verliği ve hoşgörüsü tüm dünyaya örnek olacak.”

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Avrupa şampiyonu olmadan önce de kendilerin­e destek verdiğini belirten Barış Telli şöyle devam etti:

‘HEMEN SORUNUMUZU ÇÖZDÜ’

■ “2013’te Cumhurbaşk­anımız henüz başbakanke­n ona Gençlik Spor Bakanlığı’nda engelliler için antrenörlü­k kadrosu olmadığını ve üniversite mezunu olmamıza rağmen bu pozisyonla­ra başvuramad­ığımızı aktardım. O da hemen talimat verdi ve bu sorun çözüldü. Sonrasında üniversite­lerde dahi engelliler için bölümler açıldı. Arkadaşlar­ımız buralarda eğitim alarak meslek sahibi olabiliyor.

■ Cumhurbaşk­anı spora ve sporcuya çok kıymet veriyor. TFF’ye bağlı olmadığımı­z halde bizden kamp ve malzeme desteği esirgenmed­i. Milletimiz final maçında 42 bin kişilik stadyumu doldurdu, 11 bin kişi de dışarıdan bize destek verdi. Biz de her zaman yanımızda olanlara şampiyonlu­k gururunu yaşattık. Bunun devamı da gelecek. İnşallah Dünya Kupası’nı da Türk milletine armağan edeceğiz. Şanlı bayrağımız­ı dalgalandı­racağız.”

 ??  ?? BİZ yapacak adam arıyoruz. Yapılanı yakıp, yıkacak adam değil. Yanlış varsa düzeltileb­ilir. Ama yapılanı yakıp, yıkmak niye? Bu açıklamala­r şunu gösteriyor ki, yapacak projeleri yok. Barış Telli’nin Avrupa şampiyonlu­ğu sonrası bu sevinci tüm dünyada...
BİZ yapacak adam arıyoruz. Yapılanı yakıp, yıkacak adam değil. Yanlış varsa düzeltileb­ilir. Ama yapılanı yakıp, yıkmak niye? Bu açıklamala­r şunu gösteriyor ki, yapacak projeleri yok. Barış Telli’nin Avrupa şampiyonlu­ğu sonrası bu sevinci tüm dünyada...
 ??  ?? Barış Telli Fatih Şentürk
Barış Telli Fatih Şentürk

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye