Sabah

15 TEMMUZ ŞEHİDİ POLİS MEMURU SEVDA’NIN AİLESİ: 24 Haziran’da Erdoğan’ı baş tacı yapacağız

Polis kızları Sevda’yı şehit veren Adanalı Mehmet-Nural Güngör çifti: 15 Temmuz’da nasıl gövdemizi ortaya koyduysak, 24 Haziran’da da aynısını yapacağız

- Murat KARAMAN/6$%$+

15 TEMMUZ hain darbe girişimind­e Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nın bombalanma­sı sırasında şehit düşen Adanalı polis memuru Sevda Güngör’ün (27) annesi Nural Güngör (59) ve babası Mehmet Güngör (66), 24 Haziran seçimleri ile ilgili olarak SABAH’a konuştu. Baba Mehmet Güngör, “Cumhurbaşk­anı Erdoğan ülkeyi bölmek isteyen terör odaklarıyl­a mücadele

Gizli tanık, işte bu kareleri savcılığa teslim etti. Gizli tanık, Kara’nın görüşme sırasında, “Asker bahanesini sunarak yönetime mayıs üzerine 20 gün say, en geç eylülde el koyacak. Meral Akşener Başbakan, Kemal Kılıçdaroğ­lu ya da Metin Feyzioğlu Cumhurbaşk­anı olacak. Son bahar güzel geçecek” dediğini aktardı. Soruşturma dosyasına giren bu konuşmanın 15 Temmuz darbe girişimind­en 4 ay önce olması dikkat çekiyor. İşte o görüşme:

‘KAOS ORTAMI OLUŞTURULA­CAK’

CELAL KARA: (Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ı kast ederek) Onun zamanı az kaldı. Örgütler birleşti. Yavaş yavaş Türkiye’nin her bölgesinde kaos ortamı oluşturula­cak. Nevruzda, millet sokağa inmeye başlayacak, 1 Mayıs’tan itibaren devletin kontrol edemeyeceğ­i şiddet eylemleri yapılmaya başlayacak. Askerde yapılanma tamamlandı. 250 bin civarı polis var. Bunların bir kısmı bize hizmet edecek geriye kalan yalakalar da çatışsalar bile arada yok olup gidecekler. Zaten poliste ağır silah yok. Dikkat et. Asker son yıllarda hiç olmadığı kadar sessiz yavaş yavaş bazı ordu evlerinde tekrar olaylar yaşanmaya başladı. Hükümet askeri kadroya müdahale etmek isteyecek ancak bunda başarı sağlayamay­acak. Onu tahtından indirecekl­er. ediyor. O olmasaydı şimdi vatanımızı kaybetmişt­ik. Ülkemiz eğer mutlu, huzurlu ise ve ayaktaysa, Cumhurbaşk­anımızın sayesinde oldu. Yatıp kalkıp Erdoğan’a dua ediyoruz. Ülkemizin neyi eksik? Çekemedikl­eri için böyle yapıyorlar” diye konuştu.

AMAÇ ÜLKEYİ BATIRMAK

Kirli ittifakın amacının ülkeyi bölmek olduğunu belirten şehit annesi

GİZLİ TANIK

SULTAN: Peki abi askerde yüzde 33 kadar bir yapı var. Bu yetecek mi? Bir de ihtilal devri bitti. Abi millet ne diyecek? Sıkıntılı. Bana göre ortalık daha çok karışır.

CELAL KARA: Olur mu? Kardeşim yüzde 65 şu an göreceksin. Askerde yaşanan iç karışıklık­ları polis bastırmayı başaramadı.

GİZLİ TANIK SULTAN: Abi peki sizin iş ne olacak? Siz gelebilece­k misiniz?

CELAL KARA: Yaşanan olayların ertesinde kısa zamanda döneceğim. Ancak Zekeriya’nın 4-5 yıl burada kalması lazım. Çok düşmanı var. Nural Güngör ise, “CHP ve İYİ Parti’nin amacı ülkeyi batırmak ve uçuruma sürüklemek. Buna müsaade etmeyeceği­z. Cumhurbaşk­anımızın her zaman arkasınday­ız. Türkiye’yi Erdoğan’dan başka yönetecek kimse yok. 15 Temmuz’da nasıl gövdemizi ortaya koyduysak, 24 Haziran’da da aynısını yaparak Cumhurbaşk­anımızı başımızın tacı yapacağız” dedi.

 ??  ?? Zekeriya Öz Gizli tanık Sultan’ın görüntüled­iği Alman istihbarat ajanı.
Zekeriya Öz Gizli tanık Sultan’ın görüntüled­iği Alman istihbarat ajanı.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye