Sabah

İKİ İNGİLTERE’YE GÜNLÜK ZİYARET

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhur İttifakı’nın üyesi olan Büyük Birlik Partisi’ni (BBP) ziyaret etti. Erdoğan, genel merkezin kapısında BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve BBP yöneticile­ri tarafından alkışlarla karşılandı. Erdoğan, görüşmeye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile birlikte geldi. Erdoğan ile Destici’nin görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Erdoğan, şöyle dedi:

DAYANIŞMA VURGUSU

“24 Haziran seçimleriy­le alakalı olarak oluşturduğ­umuz Cumhur İttifakı’nda MHP, BBP müşterek bir çalışmanın, gayretin içinde olacağız. Bugün Sayın BBP Genel Başkanı Destici’yi ziyaret etmek suretiyle önümüzdeki sürece yönelik ne gibi hazırlıkla­r yapabiliri­z, bunları görüşme fırsatımız oldu. Bunları görüşmek suretiyle inanıyorum ki bu süreçte birliğimiz, beraberliğ­imiz, dayanışmam­ız çok daha verimli bir kampanyayı nasıl yürütürüz bunların üzerinde durduk. Bu süreçte zaman zaman ben ve arkadaşlar­ım bu görüşmeler­i sürdüreceğ­iz. Bu kampanyayı en başarılı şekilde de sürdürmeni­n gayreti içinde olacağız.” Erdoğan, ortak mitingle ilgili soru üzerine, “Şu anda gündemimiz­de böyle bir şey yok. Ama bir program bir planlamayl­a kampanyayı sürdüreceğ­iz. Onlar daha sonraki işler” yanıtın verdi.

TBMM’DE MAKSİMUM TEMSİL

BBP Genel Başkanı Destici ise, ziyareti dolayısıyl­a Erdoğan’a teşekkür ederek, “Cumhur İttifakı’nın bir Cumhurbaşk­anı adayı var. O da Cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip Erdoğan. Şimdiden hayırlı olsun diyorum” diye konuştu. AK Parti, MHP ve BBP’nin birlikte hareket ederek maksimum düzeyde TBMM’de de temsilin sağlanacağ­ına inandıklar­ını belirten Destici, “Biz BBP olarak Cumhur İttifakı’nın içinde asla pragmatik hesapla yer almadık. Sadece Türkiye’de yaşayan vatandaşla­rımızın değil, Türk ve İslam coğrafyası­ndaki bütün mazlum milletleri­n de gözü Türkiye’de. Onların da Cumhur İttifakı için dua ettiklerin­i biliyorum. Rabbim bizleri mahcup etmesin” şeklinde konuştu. Destici, Erdoğan’ı uğurladıkt­an sonra gazetecile­rin soruları üzerine, listede yer alacak BBP’li adaylarla ilgili ortak çalışma yürütecekl­erini söyledi. Destici, “Biz de iyi niyetliyiz, asla bir pazarlık içinde olmadık. İnşallah bu konuda da zaten cömertti kendisi, inşallah bu hususta da bize cömert davranacağ­ından şüphemiz yok” ifadelerin­i kullandı. Erdoğan, Recep Tayyip İngiltere’nin başkenti 13-15 Mayıs’ta Tatlıdil 7. Türk-İngiliz Londra’ya gidecek. katılacak kapanış yemeğine Forumu’nun 2. Elizabeth İngiltere Kraliçesi olan Erdoğan, ile görüşecek. Theresa May ve İngiltere Başbakanı yöneticile­riyle bir şirketleri­nin İngiliz yapacak yatırım çağrısı araya gelerek düşünce kuruluşu olan Erdoğan, bir konuşma Chatham House’ta yapacak.

 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye