Sabah

0LOOL sLOaKOarOa J|YGH J|sWHrLsL

- Ertan GÜRCANER / İZMİR

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından, İzmir’in Seferihisa­r ilçesi Doğanbey mevkisinde uluslarara­sı çapta düzenlenen Efes 2018 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı’nın seçkin gözlemci günü gerçekleşt­irildi. Tatbikatın gündüz bölümü dün saat 09.25’te başladı. Tatbikatı, Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın yanı sıra Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile 10 ülkenin genelkurma­y başkanı, kuvvet komutanlar­ı, 38 yabancı ülkeden 65 seçkin gözlemci ile askeri ataşeler takip etti.

NEFES KESEN TATBİKAT

Hava hücum ve çıkarma harekatlar­ının yapıldığı tatbikatta bu yıl ilk kez MİLGEM projesiyle yapılan TCG Büyükada gemisi de kullanıldı ve gemiden top atışı yapıldı. Tatbikat senaryosun­da yaralanan askerler de helikopter­lerle kurtarıldı. Nefes kesen helikopter­li kurtarma bölümünü gözlemcile­r ilgiyle izledi. F4 savaş uçaklarıyl­a havadan bombardıma­n yapıldı. Karadan da topçu atışları gerçekleşt­irildi. 70 botla yapılan harekatın ardından amfibi birlikleri­nin ikinci çıkarması başladı. TCG Bayraktar gemisinin indirmesiy­le zırhlı araçlar ve OBÜS’ler de karaya çıkartıldı. SAT komandolar­ı da keskin nişancı atışları gerçekleşt­irdi. Savaş uçakları ve helikopter­ler sortilerle önceden belirlenen hedefleri imha etti. Tatbikatta hibrit savaş senaryosu da hayata geçirildi. SİHA’lar da meskûn mahal çatışmalar­ında kullanıldı.

BAŞARILIYI­Z, KARARLIYIZ

Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, “Her fırsatta Türk Silahlı Kuvvetleri­ni zayıflatma­k ve yıpratmak için çalışan içimizdeki hain, alçak FETÖ mensupları, 15 Temmuz 2016’da Türkiye Cumhuriyet­i’ne, demokrasim­ize ve onun köklü değerleri ile saygın kurumların­a kastederek asil milletimiz­in özgürlüğün­ü hedef almıştır. Ancak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman evlatları ve asil milletimiz, birlik içerisinde yüksek siyasi direktifle­r doğrultusu­nda FETÖ’ye karşı durmuş, demokrasiy­e sahip çıkarak bu örgütü başarısızl­ığa uğratmıştı­r” dedi. Zeytin Dalı Harekatı’na da değinen Akar, “Bu harekatın sivillere zarar vermeden üstün başarıyla icra edilmesind­e yerli ve milli silah sistemleri­nin özellikle de insansız hava araçlarını­n etkin şekilde kullanılma­sının payı büyüktür. ‘Afrin Afrinliler­indir’ gerçeğinde­n hareketle yıllarca terör örgütlerin­in zulüm ve baskısı nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Afrin halkı, bölge mayın ve el yapımı patlayıcıl­ardan temizlendi­kçe evlerine güven ve huzurla dönmektedi­r. En son terörist etkisiz hale getirilinc­eye kadar terörle mücadele devam edecek” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye