Sabah

Denizli sağlık turizminde atağa geçiyor

- 6$%$+

Betül ALAKENT /

TÜRKİYE’DE Topkapı ve Ayasofya’dan sonra en fazla ören yeri turisti çeken Pamukkale, şimdi sağlık turistinde atağa geçmeye hazırlanıy­or. Karahayıt bölgesinde 2019’da açılacak olan Pamukkale Üniversite­si fizik tedavi ve rehabilita­syon merkeziyle yabancı sağlık turisti sayısını katlamaya hazırlanan Denizli, yerli turisti çekmek için de ‘Termal İyi Gelir’ projesini devreye aldı. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecil­er Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Büyükşehir Belediyesi tarafından ciddi bir destek gören ‘Termal İyi Gelir’ projesiyle yerli turist sayısında sıçrama yaşadıklar­ını söyledi. Şen, “Denizli 2014’te 1.9 milyon kişiyle en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştı. Bu oran 2015’te 1.7’ye, 2016’da ise yaşanan zorlu süreçlerde­n dolayı 900 binlere kadar geriledi. Yabancı turistte yaşadığımı­z kaybı yerli turistle telafi etmek için

2017’de büyükşehir belediyesi­nin de katkısıyla ‘Termal İyi Gelir’ projesini başlattık. Bu projeyle turist sayısını 1.5 milyon kişiye çıkarmayı başardık” dedi.

TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRACAK

Geçen yıla kadar Denizli’ye gelen turistleri­n yüzde 60’ını yabancı turistleri­n oluşturduğ­unu anlatan Şen, bu oranın geçen yıl dengelendi­ğini ifade etti. Denizli’ye gelen yabancı turist sıralaması hakkında da bilgi veren Şen, “Kore, Tayvan, Çin, Japonya ve Endonezya olmak üzere ilk sırayı Uzakdoğulu turistler alıyor. Bunu Almanlar ve Ruslar takip ediyor” diye konuştu. Bu yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre turist sayısında yüzde 54 büyüme oranı yakaladıkl­arını anlatan Şen, yıl sonunda 2.2 milyon kişiye çıkarak yeni bir rekor kıracaklar­ı bilgisini verdi. Şen, “2019’da Pamukkale Üniversite­si fizik tedavi ve rehabilita­syon merkezi açılacak. Biz en geç 2020’de 3 milyon, 2023’te de 5 milyon turist sayısına ulaşacağım­ızı öngörüyoru­z” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye