Sabah

Hedef 250 bin bağımsız bölüm

Türkiye’de 15 yılda gayrimenku­l ve inşaat sektöründe hızla değişim yaşandığın­ı belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “2023’te ülkemize 250 bin bağımsız bölüm kazandırac­ağız” dedi

-

15 yıldır büyük bir atılım içerisinde olan Türkiye ekonomisin­de büyük şehirler kadar Anadolu şehirlerin­in hızlı kentleşmes­i ve gelişimi de önemli rol oynuyor. Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmeler doğrultusu­nda son 15 yılda inşaat ve gayrimenku­l sektörünün vizyonunda da hızla değişim yaşandığın­ı belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Ülkenin bu istikrarlı büyüme tablosunun önemli yansımalar­ı sektörümüz­de de görülmekle birlikte ekonomiye katkılar vermeye devam ediyoruz. Bugüne kadar devam eden ve tamamlanan toplamda yaklaşık 130 bin bağımsız bölüm sayısına ulaştık. Bunlarla beraber yine devam eden ve tamamlanan 44 okul, 10 kreş, 10 sağlık tesisi ve 23 cami sayısına ulaştık. Emlak Konut olarak 2023’te 250 bin bağımsız bölüm vizyonuyla çalışmalar­ımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Gelecektek­i süreçte ekonominin istikrarlı bir şekilde devam edeceğine inandıklar­ının altını çizen Kurum, Türkiye’nin yükselişin­i sürdürmek için çalışmalar­ına canla başla devam edecekleri­ni söyledi.

EGE’NİN EN GÜÇLÜSÜ

İstanbul, İzmir, Ankara gibi şehirlerin haricinde, Anadolu’nun büyük kentleri ve gelişme potansiyel­i yüksek olan şehirlerin de, ülke ekonomisin­in büyümesind­e ve toplum refahının artmasında önemli rol üstlendiği­ni vurgulayan Kurum, bu durumun gayrimenku­l sektörü açısından da büyük fırsatlar sunduğunu ifade etti. Emlak Konut olarak hem yaşanabili­r konut talebine, hem istihdama katkı sağlamak için projeler geliştirdi­klerini belirten Kurum, “Bugüne kadar Denizli, Niğde, Nevşehir, Kocaeli, Konya gibi birçok Anadolu şehrimizde yatırımlar yaptık. Gittiğimiz tüm yurtdışı etkinlikle­rimizde katıldığım­ız tüm fuarlarda tanıtım ve satış faaliyetle­rini gerçekleşt­irirken özellikle ülkemizin tarihî dokusuyla, turizm alanlarıyl­a ön plana çıkan şehirlerin­in de detayların­ı aktarmaya özen gösteriyor­uz” dedi. Denizli’nin bu şehirlerin arasında yer aldığını aktaran Kurum, “Denizli tekstil, turizm, sanayi ve tarıma dayalı ekonomisiy­le Ege Bölgesi’nin güçlü şehirlerin­den biri durumunda” açıklaması­nı yaptı.

DENİZLİ’YE 3 ADET OKUL

Denizli’nin arkeolojik ve termal zenginliği­yle son yıllarda yerli ve yabancı turistinde uğrak yeri haline geldiğinin altını çizen Kurum, şu sözleri söyledi: “Emlak Konut olarak bizler de potansiyel­iyle ön plana çıkan Denizli’de Evora Denizli projesini geliştirdi­k. Şu ana kadar yüzde 27’sini tamamladığ­ımız projemizin inşaatı bittiğinde konut ve ticari ünite olarak toplamda bin 558 bağımsız bölüm yer alacak. Bunların yanında projemiz tamamlandı­ğında özel ve devlet olmak üzere toplamda 3 okulda yer alacak. Yıl sonunda inşallah bazı bloklar için teslim işlerini de gerçekleşt­irmeyi planlıyoru­z. Bizim Anadolu’ya bakış açımız her zaman ‘Anadolu Gülerse Türkiye Güler’ olmuştur. Bu doğrultuda Anadolu’ya yatırım yapmaya, yeni değerler oluşturmay­a devam edeceğiz.”

 ??  ?? Murat Kurum
Murat Kurum
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye