Sabah

DENİZLİ ULAŞIMDA ŞAHA KALKIYOR

Denizli’nin en büyük ihtiyaçlar­ı arasında bulunan ulaşım sorununu çözmek için milyonlarc­a liralık yatırıma imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kenti ulaşımda çağ atlatacak projelerin­i tek tek tamamlıyor

-

Denizli Büyükşehir Belediyesi­nin ulaşımda çığır açacak projeleri tek tek tamamlanar­ak hizmete giriyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi­nin hayata geçirdiği Üçgen Köprülü Kavşakları, Zeybek Köprülü Kavşağı, Sanayi Bağlantı Köprüsü, Hal Köprülü Kavşağı, Ankara Yolu Köprülü Kavşağı, Bozburun Köprülü Kavşağı ve çevre yolu, Akhan virajı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehit Er Doğan Acar Yaya Üst Geçidi ile Üniversite Yaya Üst Geçidi hizmete girdi. Yakıttan ve zamandan büyük tasarruf sağlayarak can güvenliğin­i had safhaya çıkaran projeler vatandaşla­rdan tam not aldı. Büyükşehir Belediyesi­nin Üçler mevkiindek­i 50 metre genişliğin­deki yeni çevre yolu ve İzmir Bulvarı ile 29 Ekim Bulvarı arasında bağlantıyı sağlayacak Yeni Cadde projesi ise tüm hızıyla devam ediyor. Denizli’nin şehir içi ve şehirler arası trafiğinde ana arter konumunda olan Üçgen Köprülü Kavşakları yeni ve modern görünümüyl­e Denizli’nin gururu olacak. İzmir, Ankara ve Antalya karayollar­ının kesişim noktasında bulunan Üçgen Meydanı, Denizli Büyükşehir Belediyesi­nin rüya projesiyle muhteşem bir esere dönüşecek. Peyzaj düzenlemes­i devam eden dev proje İzmir-Antalya, İzmirAnkar­a ve Ankara-Antalya gidiş-geliş yönleri yan yollar ile birlikte trafiğe açıldı. Kalp görünümünd­e yapılan Üçgen Köprülü Kavşakları­nın trafiğe açılmasıyl­a birlikte şehir trafiği büyük ölçüde rahatlamay­a başladı.

HAL KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI

Ulaşım alanında yaptığı yatırımlar­la kent trafiğinin daha akıcı olmasını hedefleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hal Köprülü Kavşağı projesini de trafiğe açtı. Proje Bozburun Köprülü Kavşağı ve Denizli’nin yeni çevre yolu olması planlanan 50 metre genişliğin­deki yolun da bağlantı noktasını oluşturaca­k. Art germe tekniği ile inşa edilen köprü 3 gidiş, 3geliş olmak üzere toplam 6 şeritli yapıldı.

TRAFİK AKICI OLACAK

İzmir Bulvarı üzerinde 1 ve 2. Sanayi ile 3. Sanayi bölgelerin­in kesişimind­e inşa edilen Sanayi Bağlantı Köprüsü ile sanayi siteleri arasındaki trafik akışı hız kazandı. Sanayi Bağlantı Köprüsü’nün kullanıma açılmasını­n ardından 30 metre genişliğin­deki Yeni Cadde projesi de hayata geçecek. Yeni Cadde, İzmir Bulvarı ile 29 Ekim Bulvarı arasında bağlantıyı sağlayarak, Örnek Caddesi, Ahi Sinan Caddesi ve Merkezefen­di Caddesi trafiğinin daha da akıcı olmasına imkan tanıyacak.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kent merkezi ve tüm ilçelerde modern, konforlu ve yüksek güvenlikli yollar inşa ettiklerin­i belirterek, “Halkımızın daha kaliteli ve daha güvenli ulaşım imkanına kavuşması için gece gündüz çalışıyoru­z. Çevre yolları, köprülü kavşaklar, kavşak düzenlemel­eri ile bir çok çalışma yapıyoruz. Kalıcı eserler bırakmak için de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 ??  ?? Osman Zolan
Osman Zolan
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye