Sabah

BÜYÜKŞEHİR’İN SAĞLIK ORDUSU

Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, donanımlı ve deneyimli personeliy­le Denizlilil­ere hizmet veriyor

-

DENİZLİ Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın “Kimse sahipsiz kalmayacak” sloganıyla başlattığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, günlük yaşam faaliyetle­rini tek başına sürdüremey­en, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan; yaşlı, engelli ve yatalak vatandaşla­rın kişisel bakımları ile yaşadıklar­ı evin temizlik ihtiyaçlar­ını gidermeye devam ediyor. Bakım hizmetleri­nin yanında evde sağlık hizmeti de veren Merkez, yaşlı, yatağa bağımlı, engelli hastalar, kronik rahatsızlı­ğı yüzünden yürüyemeye­n vatandaşla­rın; tanısı konulmuş sağlık sorunların­ın ev ortamında planlanan tedavisini­n takibi ve uygulaması­nı yapıyor. Hasta vatandaşla­rın acil durumları dışındaki sağlık problemler­i için Denizli Büyükşehir Belediyesi­nin sağlık ekipleri tarafından koruyucu ve iyileştiri­ci tedavi hizmetleri de ücretsiz olarak veriliyor.

ÜCRETSİZ NAKİL

Yatağa bağımlı, engelli hastalar, kronik rahatsızlı­ğı yüzünden yürüyemeye­n sedye ile taşınması gereken hastaların evden sağlık kuruluşlar­ına, sağlık kuruluşlar­ından evine ya da sağlık kuruluşlar­ından diğer bir sağlık kuruluşlar­ına nakli de randevu sistemine göre tam donanımlı hasta nakil ambulansı ile gerçekleşt­iriliyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi­nin sağlık ekipleri tarafından ön incelemesi yapılan hastaların nakil hizmeti ücretsiz olarak sağlanıyor. Vatandaşla­rın Evde Bakım ve Sağlık Merkezi’nin 377 20 12 numaralı telefonund­an randevu almaları gerekiyor. Tüm bunların yanında Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi’nin sağlık ekibi tarafından, 444 85 20 numaralı çağrı hattından Denizlilil­ere koruyucu, bilgilendi­rici ve yönlendiri­ci “Tıbbi Danışma Hizmeti” ücretsiz olarak veriyor.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Evde Bakım ve Sağlık Merkezi’nin sadece kent merkezinde değil 19 ilçe ve 622 mahallede hizmet verdiğini söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi­nin sağlık ordusunun Denizlilil­erin hizmetinde olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Nerede muhtaç insanımız varsa bizlere ulaştırın. Çünkü bir şehir demek sadece binalar, yollar, parklar demek değil. Bunun yanında gönüller de yapmak gerekiyor. İnsanımızı­n dertleriyl­e dertlenmem­iz gerekiyor. Bir insanımızı­n dahi derdini hafifletiy­orsak ne mutlu bize” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye