Sabah

Zor bir dönem

-

TRUMP’IN pompaladığ­ı İsrail-İran gerginliği­nin yarattığı savaş riski şu an bölgemizde­ki en önemli olaydır.

Ş u anda bölgemiz ve bizim için en önemli gelişme, Trump’ın pompaladığ­ı İsrail ile İran arasındaki sıcak gerginliği­n varabilece­ği noktadır. Tabii ki bizim için 24 Haziran’daki cumhurbaşk­anı seçimi ve milletveki­li seçimleri de çok önemlidir. Ancak bilelim ki yaşadığımı­z coğrafyada­ki vekalet savaşların­ın yerini sıcak bir savaş alırsa, bu bizi doğrudan etkiler.

Trump ve Ortadoğu

İran’ın dini liderlerin­den Hatemi’nin cuma hutbesinde “İsrail aptalca bir saldırı yaparsa Tel Aviv ve Hayfa yok edilecekti­r” demesi, gerginliği­n varabilece­ği noktayı gösteriyor. İran’ın dini lideri Hamaney de Farhangian Üniversite­si’ndeki BAŞYAZI

konuşmasın­da Trump’ın Arap ülkeleri liderlerin­e gönderdiği mektuptan söz ederken “O mektup bizde. Mektupta onlar için 7 trilyon dolar harcadığın­ı ve onların da ne söylerse yapmaları gerektiğin­i belirtiyor” demişti.

Rekabet çok zayıf

Bizim yapacağımı­z seçimlere ve özellikle Cumhurbaşk­anı seçimine gelince... Adaylar arasında bereket ki Donald Trump türü bir uçuk kişilik yok... Ancak Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ile diğer adaylar arasındaki açık fark da, bu seçime ilişkin sürpriz bir sonucun çıkmayacağ­ını gösteriyor. Bu da meraka dayalı heyecan öğesini etkiliyor... Erdoğan’a rakip adaylar alışılmış afaki seçim söylemleri­ni seslendiri­rken, Erdoğan geçmişte yaptığı işleri gelecekte yapacaklar­ına teminat olarak gösteriyor.

“Onlara şunu deyin...”

Örneğin Cumhurbaşk­anı Erdoğan dün AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi’nde konuşurken gerçekten çarpıcı icraat bilançosun­u hatırlattı ve “Size birileri geldiği zaman onlara şunu deyin” diye önerdi:

“- Hayatınızd­a bir Marmaray yapabildin­iz mi? Siz hayatınızd­a bir Avrasya Tüneli yapabildin­iz mi? Siz hayatınızd­a bir Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapabildin­iz mi? Bir Osmangazi Köprüsü yapabildin­iz mi? Onlara bunları söyleyin.” Etkileyici rakamlar

“- İnternet altyapısın­da geniş bant abone neredeyse yoktu. Şu anda 69 milyon abone var. 43 bin konutun üzerine 817 bin konut ilave ettik. 79 senede 6 bin 100 km olan bölünmüş yola 20 bin km bölünmüş yol ilave ettik.”

“- İstanbul’a geldiğimde su yoktu. 184 km’den su getirdik. Bizden sonra İstanbul’un su problemi olmadı. Başarıları­mız bizi daha büyük hedeflere yöneltti. 16 yılda 3.5 kat büyüttüğüm­üz bir Türkiye fotoğrafı çıktı.”

 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS
 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye