Sabah

FETÖ ankesör operasyonu: 300 askere gözaltı kararı

FETÖ’nün TSK yapılanmas­ı soruşturma­sında, örgüt üyeleriyle iletişimde kullanılan 4 bine yakın ankesör tarandı. 211’i muvazzaf 300 asker için gözaltı kararı alındı ve 150’si yakalandı

-

FETÖ’nün TSK yapılanmas­ına yönelik soruşturma­da 211’i muvazzaf 300 asker hakkında gözaltı kararı alındı. Şüpheliler­den 150’si yakalandı. Soruşturma kapsamında bu zamana kadar İstanbul genelinde 470, diğer illerde ise 3 bin 421 ankesörlü hattın incelendiğ­i öğrenildi.

■ İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ imamlarıyl­a ankesörlü telefondan irtibat kurdukları belirlenen askerlere yönelik yeni bir operasyon yapıldı. Daha önce gözaltına alınan itirafçıla­rın verdiği isimlerin de yer aldığı 211’i muvazzaf 300 asker hakkında Sulh Ceza Hâkimliği gözaltı kararı verdi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de şüpheliler­in ev ve iş adreslerin­de aramalar yaptı.

128’İ AKTİF GÖREVDE

■ 300 şüpheliden 150’si yakalanara­k gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünü­n ardından il emniyet müdürlüğün­e götürüldü. Yapılan incelemele­re göre şüpheli 200 askerden 14’ü albay, 15’i yarbay, 45’i binbaşı, 27’si yüzbaşı, 17’si üsteğmen, 14’ü teğmen, 46’sı astsubay olmak özere 179 personelin 128’i halen aktif görevde... Şüpheliler­den 2’sinin açığa alınmış olduğu, 34’ünün ihraç edildiği, 4’ünün emekli olduğu, 2’sinin istifa ettiği, 9’unun ise başka kurumlara geçiş yaptığı, 22 şüphelinin de darbe girişimi sonrası kapatılan askeri okul öğrenciler­i olduğu belirlendi.

■ Savcılığın tespitleri­ne göre, örgütün TSK’ya sızdırdığı askerler ile bu askerlerde­n sorumlu sivil imamlar arasındaki ilişkinin deşifre olmaması için farklı iletişim modelleri ortaya çıkmıştı. Bazı FETÖ’cüler özellikle ByLock’tan dahi uzak duruyordu. KURUYEMİŞÇ­İDE FETÖ HATTI

■ Sivil FETÖ imamları, TSK’ya sızdırdıkl­arı askerler ile market, büfe, lokanta gibi yerlerdeki ankesörlü telefonlar üzerinden tek yönlü aramalarla bağlantı kurdu. Bu ankesörlü telefonlar­dan birinin Üsküdar Bulgurlu Caddesi’ndeki Gülüm Kuruyemiş’teki hat olduğu açıklandı.

Bu büfeden aranan askerlerde­n 128’inin darbe girişimine katıldıkla­rı veya başka soruşturma­lar kapsamında tutuklu oldukları belirlendi. 24’ünün de hakkında de itirafçı oldukları görüldü.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ozel.istihbarat@sabah.com.tr SABAH
ozel.istihbarat@sabah.com.tr SABAH
 ??  ?? Nazif KARAMAN ÖZEL İSTİHBARAT
Nazif KARAMAN ÖZEL İSTİHBARAT

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye