Sabah

‘12 SEÇİMDE NE OLDUYSA BU SEÇİMDE DE O OLACAK’

-

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, TOBB hizmet şeref belgesi takdim törenine katıldı. Erdoğan burada da şunları söyledi:

■ Bu seçimde ne mi olacak? Bundan önceki 12 seçim ve halk oylamasınd­a ne olduysa o olacak. Milletimiz sandığa gidecek, özgür iradesiyle tercihini yapacak, ortaya çıkacak sonuca da herkes rıza gösterecek. Demokrasin­in güzelliği işte budur. Biz bu güzelliğe hastayız.

■ Milletimiz­in iradesine biz teslim olmuşuz. Niye? Milletimiz­e aşığız, onun için. Bu iş bir aşık maşuk meselesi. Onun için aşıkla maşukun arasına girilmez. Önemli olan kimin ne dediği değil, milletimiz­in sandıkta nasıl bir irade ortaya koyduğudur. Biz bugüne kadar milletimiz­in iradesine hep inandık, güvendik, teslim olduk. Milletimiz­in 24 Haziran’da tercihini yine istikrarda­n, güvenden, huzurdan, büyümeden yana kullanacağ­ından en küçük şüphemiz yok. Çünkü benim milletim hep istikrar aradı, güven aradı. Ben inanıyorum, 24 Haziran’da istikrar ve güvenin teminatı kimdir bunu biliyor, AK Parti.

■ Ben ana muhalefet gibi kalkıp da mecbursunu­z demem, haşa. Milletime sen bize vermeye mecbursun ifadesini kullanma saygısızlı­ğını göstermem. O irade satın alınamaz. Birileri 15 kişiyi bir yere gönderebil­ir. Biz bunları yapamayız. Bunlar geçmişte Güneş Motel’lerde yapıldı. Ağlaya ağlaya gittiler, güle oynaya geldiler. Garip şeyler oluyor Türkiye’de. Ben inanıyorum 24 Haziran’da benim milletim, vatandaşım bu oyunları çevirenler­in oyununu bozacak.

■ Böyle şey olur mu ya? Bu ülkeyi ne hallere getirmeye gayret ediyorlar. Hesapların­ızı seçimin yapılacağı pazara göre değil, 2023 hedeflerim­ize göre yapın ve yolunuza da böyle devam edin diyorum. Emin olun hiçbiriniz pişman olmayacaks­ınız. Hasan AY/ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye