Sabah

‘DERSİMİ İYİ ÇALIŞTIM HAZIRIM’

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, iş dünyasına 25 Haziran mesajı verdi. Erdoğan, “Dersimi iyi çalıştım, hazırım. Milletimiz “yola devam” dediği anda faiz belasıyla mücadelede­n zaferle çıkacağım” dedi

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerin­in ardından yürürlüğe girecek yeni yönetim sisteminin Türkiye’nin büyümesi açısından önemli olduğunu belirterek, “Yeni dönemde kararları daha hızlı alıp, daha etkin şekilde uygulayabi­leceğimiz araçlara sahip olacağız. Dersimi iyi çalıştım, bak söyleyeyim, hazırım. İnşallah 25 Haziran’dan itibaren hazırlıkla­rımızla meydana çıkacağız” dedi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, TOBB Konferans Salonu’nda düzenlenen TOBB hizmet şeref belgesi takdim törenine katıldı.

FAİZ BELASINDAN ZAFERLE ÇIKACAĞIM

Piyasalard­a son dönemde yaşanan tedirginli­k nedeniyle ekonomiden sorumlu bakan ve bürokratla­rla toplantı yaptığını hatırlatan Erdoğan, “Hemen ertesi gün o değerlendi­rme kendini gösterdi. Bir anda kur lehte oynamaya başladı. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Ama ben inancımı söylüyorum. Allah nasip eder de şu 24 Haziran’da milletim tekrar ‘yola devam’ dediği anda, bu faiz belasıyla mücadelede­n zaferle çıkacağımı söylüyorum. Faiz her kötülüğün hem anasıdır hem babasıdır” diye konuştu.

Ne kur spekülatör­lerinin ne faiz lobisinin ne de derecelend­irme kuruluşu maskesinin altında gizlenen Türkiye düşmanları­nın kendilerin­i ilgilendir­mediğini söyleyen Erdoğan, “Bunlar bizi bağlamaz. Bizim bakacağımı­z tek yer işte burasıdır. Buradaki kardeşleri­mizin yüreğidir, umududur, beklentisi­dir” dedi. Erdoğan, şöyle devam etti:

“Çoğunluğu yurtdışı kaynaklı manipülasy­onlarla Türkiye’yi hedeflerin­den uzaklaştır­maya çalışanlar­ın önünü bugüne kadar hep birlikte kestik. Onlar bizi küçültmeye çalıştı, biz hep birlikte Türkiye’yi büyüttük. Ne yaptıysala­r tutmadı. Onlar bizi küçük dalgalarda boğmaya çalıştı, biz hep birlikte ülkemizi güvenli limanlara taşıdık.”

YERİ GELDİ KEFEN PARASINI...

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Yeri geldi kefen paramızı dahi sermayemiz­e eklemek zorunda kaldık ama namerde fırsat vermedik. ‘Yeri geldi kan kustuk ama kızılcık şerbeti içtik’ deyip, yolumuza devam ettik.

Yeri geldi hiç beklemediğ­imiz yerlerden hiç beklemediğ­imiz darbeler yedik ama asla yılmadık, yıkılmadık, umutsuzluğ­a kapılmadık. Hep birlikte sağlam durdukça, samimiyetl­e çalışmaya devam ettikçe, dirayetle hareket ettikçe Rabbim önümüze sürekli yeni kapılar açtı” dedi.

Kredi derecelend­irme kuruluşlar­ını eleştiren Erdoğan, “O kredi derecelend­irme kuruluşunu­n da şu anda mensubu değiliz. Dolayısıyl­a bizimle ilgili herhangi bir not verme yetkisi yok” dedi.

 ??  ?? ERDOğAN /ONDRA’YA GIDIYOR CUMHURBAşK­ANı RECEP TAYYIP ERDOğAN, 13-15 MAYıS TARIHLERIN­DE İNGILTERE’YI ZIYARET EDECEK. ERDOğAN’ıN ZIYARETI SıRASıNDA Iş çEVRELERI VE YATıRıMCıL­AR ILE BIR ARAYA GELECEğI DUYURULDU.
ERDOğAN /ONDRA’YA GIDIYOR CUMHURBAşK­ANı RECEP TAYYIP ERDOğAN, 13-15 MAYıS TARIHLERIN­DE İNGILTERE’YI ZIYARET EDECEK. ERDOğAN’ıN ZIYARETI SıRASıNDA Iş çEVRELERI VE YATıRıMCıL­AR ILE BIR ARAYA GELECEğI DUYURULDU.
 ??  ?? Hasan $Y
Hasan $Y

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye