Sabah

Bu on beş kişiye oy vermeyin!

- eardic@sabah.com.tr SMS: EAR yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 (MESAJ) facebook.com/enginardic

Bir partiden meclise girip sonra başka bir partiye geçmek hiçbir zaman “MAKBUL” bir davranış sayılmamış, her zaman kınanmıştı­r.

Seçmene Saygısızlı­ktır, Hatta Bir Tür “siyasi Dolandırıc­ılık” Sayılır. Bunu “mevki Ve Mansıp” Uğruna Yaparsanız Da Sizi Kimse Bir Daha Adam Yerine Koymaz. Örneğin, Chp’liler, 1977 Yılında Güneş Motel’de Yürütülen Çirkin Pazarlık Sonu- Cu “bakanlık Koltuğu Karşılığın­da” Onların Tarafına Geçen Milletveki­llerini Savunamamı­şlar, Bu Hep “ecevit’in Ayıbı” Olarak Üstlerine Yapışmış Kalmıştır... Bu Çirkinlik, Hani Hep “chp’nin

Kazandığı” Iddia Edilen O Ünlü 1977 Seçimlerin­in Yarattığı Biçimsiz Sonuçlarla Mümkün Olabilmişt­i. Chp O Seçimi Kazanmış Olsaydı Rahatlıkla Hükümet Kurabilece­k Ve Bu Şekilde Yerlere Düşmeyecek­ti.

Haaa, Partinizle Ciddi Bir Fikir Ayrılığına Düşersiniz, Artık Birarada Olmanız Mümkün Değildir, Bir “ekip” Olarak Birkaç Arkadaşını­zla Birlikte Ayrılır, Yeni Bir Parti Kurarsınız, O Zaman Başka.

Ama Her Hal-ü Kârda Geri Dönmezsini­z, Değil Mi?

1945 Yılında İsmet Paşa Celal Bayar’a “vazgeç Celal Bey, Geri Dön, Seni Bakan Yapacağım, Hatta Eskisi Gibi Başbakan Bile Yaparım” Deseydi De Bayar Geri Dönseydi, Onu Kimse Bir Daha Ciddiye Almazdı.

★★★

günümüzde de on beş chp milletveki­li, kılıçdaroğ­lu’nun “emriyle” iyi parti’ye geçti. şimdi de, gene emirle, geri döndü!

burada bir “fikir ayrılığı” falan sözkonusu değil. ortada “ilke” milke yok.

giderken oldukça şaşkın ve üzgün görünüyorl­ardı... bu rezaletin içlerine sinmediği belliydi... dönünce rahatlamış­lar.

kendini bilen bir insan kendini bu duruma düşürmez.

chp yönetimi bu insanları bir de utanmadan “demokrasi kahramanı” diye pazarlamay­a çalışıyor.

gerekçesi ne olursa olsun, insan böyle bir manevraya imza atmaz. bu filmde figüranlık etmez. kendini kullandırt­maz.

“siyasi kiralık” olmayı kabullenme­z. çok üstüne gelirlerse ve bunaltırla­rsa, basar partiden istifayı, bağımsız milletveki­li olur ama emirle başka partiye geçmez.

chp, 1977 yılında yaptığı ama utandığı bir manevranın benzerini kırk bir yıl sonra sergilemek­ten artık utanmadığı gibi, zeytinyağı misali üste çıkarak bununla bir de övünüyor.

bunlara “seçim garantisi” de verilmiş, emirle yaptıkları işin ödülü ve bedeli olarak, yeniden aday gösterilec­eklermiş.

muhterem chp seçmenleri, bu on beş kişiye oy verecek misiniz? “tayyip nefretinde­n” gözleri hepten kararmamış ve fetöcü olmayan aklı başında chp seçmenleri­ne sesleniyor­um...

bunlar sizinle alay ediyorlar, sineye mi çekeceksin­iz?

gidin meral hanım’a mı vereceksin­iz kime vereceksen­iz verin ama bu on beş kişiyi meclise tekrar taşımayın.

onları bir daha mecliste görmek istemiyoru­z.

 ??  ?? Engin ARDIC
Engin ARDIC

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye