Sabah

Kerstin yenge Erdoğan hayranı

Almanya’da bir Trk ile evlenip oğluna ‘Recep Tayyip Erdoğan’ adını veren Kerstin Göring’in (50), Erdoğan sevgisi şaşırttı. Kerstin Yenge Trkiye, Erdoğan’dan önce Doğu Almanya gibiydi. Erdoğan’dan sonra hızla gelişti

-

Almanya’nın Frankfurt kentinde yaşayan Kerstin Göring Tosun, 23 yıl önce Trabzonlu Yaşar Tosun ile hayatını birleştird­i. Çift izinlerini geçirdikle­ri İstanbul’da da bir ev aldı. Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemden bu yana ilgiyle takip eden Kerstin Göring, 11 yıl önce dünyaya gelen oğluna ‘Recep Tayyip Erdoğan’ ismini verdi. Tam bir Türkiye hayranı olan Kerstin yenge, 13 yaşındaki kızına ise Aleyna adını koydu.

ONUN SAYESİNDE DEĞİŞTİ

Türkiye’yi ve Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiğini anlatan Kerstin Göring Tosun, Türkiye’nin Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a çok şey borçlu olduğunu söyledi. Erdoğan’dan önceki Türkiye’yi Doğu Almanya’ya benzeten Kerstin Göring Tosun, nedenini ise şöyle anlattı: Türkiye Erdoğan’dan önce Doğu Almanya gibiydi. Doğu Almanya batıya göre daha az gelişmişti. Ekonomi zayıf, diğer ülkeler karşısında güçsüz, işsizlik üst seviyedeyd­i. Halkın huzuru ve refahı yoktu. Birleşme hızlı gelişim sağladı. Türkiye’de Erdoğan’dan sonra hızla gelişti. Türkiye Avrupa’da sayılı ülkeler içine girdi...”

CANIMIZ FEDA...

Eşinin Erdoğan’a duyduğu hayranlıkt­an sonra doğan çocukların­a Recep Tayyip Erdoğan adını koymak istediğini belirten Yaşar Tosun, ailece Türkiye’deki gelişmeler­i yakından takip ettiklerin­i ifade etti. “Oğluma ileride sadece isminden dolayı zorluk çıkartmama­larını istiyorum” diyen Tosun şunları söyledi: “İstanbul’da da evimiz var. Erdoğan hayranlığı­mız belediye başkanı olduğu döneme rastlıyor. Onun döneminde İstanbul’un nasıl değiştiğin­e her izne gittiğimiz­de tanık olduk. Başbakan olunca Türkiye’nin vizyonu, duruşu değişti. IMF kapılarınd­a sürünen Türkiye, ekonomik olarak coştu. Cumhurbaşk­anı seçilince sevgimiz de doruğa çıktı. Hayranı olduğum bir dünya lideri. Nerede olursa yanındayım, canım feda...”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Kadir İNCE
Kadir İNCE

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye