Sabah

08 Vatandaşa yeni hayat

-

TÜrkiye’deki Bütün Herkesin Yararlanac­a-Ğı Paket, 0eclis’ten Geçti. Bunun Anlamı, Halkın Alım Gücünün Artacağı, Canlanacak Iç Talep Ve Diğer Ek Tedbirlerl­e Yüksek Büyümenin Süreceğidi­r.

Güçlü Ekonomi Güçlü Toplum Hamle-Siyle Hükümet, Dezavantaj­lı Kesimleri De Gözetmiş, Türkiye’yi Daha Adil Gelir Dağılımına Bir Adım Daha Yaklaştırm­ış Oldu.

Günlerdir Toplumun Çeşit-Li Kesimleriy­le Temas Halinde-Yim. Çok Sayıda Insanın, Yakın Geleceğe Dair Beklentile­rini Dinledim. Dövizdeki Son Oynaklık Ile Oluşan Havanın Işleri Nasıl Etkilediği­ni Sordum.

Aldığım Cevap, Seçim Önce-Si Benzer Senaryolar­a Aşina Bir Seçmen Olduğuna Işaret Ediyor. Özellikle Dolar Üzerinden Oluşan Karamsarlı­ğın, Sürdürüleb­ilir Olamayacağ­ını, Spekülatif Adımların Eskisi Kadar Netice Vermeyeceğ­ini Belirttile­r.

İş Dünyasının Üzerinde Durduğu Temel Konu, Bu Oynaklığın Seçimle Beraber Azalıp Yeri-Ni, Daha Kestirileb­ilir Döviz Kuru Ve Daha Kontrol Edilebilir Enflasyon Beklentisi­ne Terk Edeceğidir.

Hal Böyle Olunca Devlet Bahçeli’den Gelen “erken Seçim” Önerisinin Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan Tara-Fından “acil Seçim” Kararına Dönüşmesin­in Ekonomi Ve Piyasa Için Pratik Faydası Daha Net Anlaşılıyo­r.

Burada Sorun, Son Düzenlemel­erle Gelen Vatandaşa Yeni Hayat Manzumesin­in Piyasaları Rahatlatma­k Ve Oluşturulm­aya Çalışılan Karamsar Havayı Dağıtmak Yönünde Tanıtım Becerisidi­r.

Emekliye 2 Maaş Ikramiye Dâhil Pek Çok Yeni Imkânın, Akşam Saatlerind­e, Kapı Aralığında Ilan Edilen Khk Mesabesind­e Sunulması, Bana Göre Iyi Olmamıştır.

Böylesi Önemli Sonuçlar Içeren Ve Toplumun Her Kesimine Rahatlama Getiren Düzenlemel­er, Daha Anlaşılır, Net Ifade Edilmeli Ki Piyasalar Güven Duyabilsin.

 ?? ÖNERİ-YORUM ?? Şeref OĞUZ
ÖNERİ-YORUM Şeref OĞUZ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye