Sabah

80 milyona müjde paketi yasalaştı

7ürkiye’deki tüm vatandaşla­rın yü]ünü güldürecek paket Meclis’te yasalaştı. 3aketle vatandaşın alım gücü artacak, iç talep canlanacak, büyüme ivme ka]anacak

-

Meclis, milyonlarc­a vatandaşı ilgilendir­en müjde paketini yasalaştır­dı. Genel Kurul’da iki gün süren mesaiyle kabul edilen torba yasaya göre emekliler Ramazan ve Kurban bayramları­nda 1.000’er lira ikramiye alacak, vatandaşla­rın vergi ve prim borçları yapılandır­ılacak. Yasayla, milyonlarc­a vatandaşın, vergi ve vergi cezaları, bazı idari para cezaları, ecrimisil ile öğrenim ve katkı kredisi gibi bazı kamu alacakları, gümrük vergileri ve bu vergiye ilişkin idari para cezaları, sigorta, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi fer’i alacakları yapılandır­ılıyor. Yapılandır­maya konu alacaklard­a 31 Mart 2018’in esas alınması öngörülüyo­r. Bu çerçevede belediye borçları da yapılandır­ılacak. Yasaya göre yurtdışınd­a bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları, 30 Kasım 2018’e kadar Türkiye’deki banka veya aracı kuruma bildiren gerçek ve tüzel kişiler söz konusu varlıkları serbestçe tasarruf edebilecek­ler. Banka ve aracı kurumlar, kendilerin­e bildirilen varlıklara ilişkin yüzde 2 oranında hesapladık­ları vergiyi, 31 Aralık 2018’e kadar vergi sorumlusu sıfatıyla bir beyanname ile bağlı bulunduğu vergi dairesine beyan edecek ve aynı sürede ödeyecek.

GELİBOLU KAPSAMDIŞI

Genel Kurul’da İmar Barışı’yla ilgili maddede değişikliğ­e gidildi. Gelibolu tarihi yarımadası kapsam dışı bırakıldı. Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesi içinse imar barışının uygulanmay­acağı alanlar, kroki ve koordinatl­arla belirlendi. Afet risklerine hazırlık kapsamında ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ile İmar Barışı’nın sağlanması amacıyla 31 Aralık 2017’den önce yapılmış yapılar için yetkili kurum ve kuruluşlar­a başvuru şartı getirildi. 31 Ekim 2018’e kadar başvurarak şartlarını yerine getirenler­e kayıt bedelini ödemeleri halinde Yapı Kayıt Belgesi verilecek.

 ??  ?? EYULQ GÜVENDİK
ANKARA )MILM EKONOMİ )MILM 6O2L7M HAMLESİ
EYULQ GÜVENDİK ANKARA )MILM EKONOMİ )MILM 6O2L7M HAMLESİ
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye