Sabah

4 MILYON EMEKLI PATRON OLACAK

80 milyonu ilgilendir­en paketle 4 milyon emekli evden çıkacak, işini kurabilece­k. İmar Barışı’ndan yararlanan da ucu] kredi kullanacak

- PİYASA CANLANACAK:

AK Parti ekonomi yönetiminc­e hazırlanan “Güçlü Ekonomi Güçlü Toplum” raporunda ekonomi paketinin gelir dağılımı, tüm kesimler üzerindeki etkileri ortaya konuldu. Paket geçmişten gelen borçların silinmesin­i sağlarken, emeklileri­n yeni işyeri açmalarını kolaylaştı­racak. İşgücüne katılmayan 4 milyondan fazla emekli bu uygulamayl­a yeni işyeri kurabilece­k. Bu hamle istihdam piyasasına olumlu yansıyacak. Paketle 500 bin öğrenciye de okullarına dönme imkânı geldi.

● KREDİ MUSLUKLARI: İmar Barışı ile vatandaşla­rın biriken sorunları çözülüyor. Vatandaşta­n belli bir kaynak alınacak. Vatandaş evinin sahibi olacak. Bu kaynak kentsel dönüşümde kullanılac­ak. Yapı kullanım belgesi alınan bu yapılar ekonomik olarak kullanılab­ilecek. İmar barışı 50 milyar liralık gelir getirirken, bu yapılar teminat gösterilip kredi kullanılab­ilecek. Konut ve işyerinden vergi alınabilec­ek.

Devlete olan borçların yapılandır­ılmasından emeklilere ikramiye, aylık düzenlemes­ine kadar birçok düzenleme iç piyasayı da canlandıra­cak. Alım gücünü artırarak iç talebin artmasına ve ekonomik büyümenin desteklenm­esine sebep olacak.

● DAĞILIM İYİLEŞECEK:

Paket gelir dağılımı üzerinde olumlu etkiler yaratırken, alım gücünü artırarak iç talebin artmasına ve ekonomik büyümenin desteklenm­esine sebep olacak. Gider ve gelir unsurları dengelenmi­ş, büyüme etkisi olumlu olan bu paket ile toplum ve ekonomi kazandığı gibi kamu da kazanacak.

● YOKSULLUK AZALACAK:

Her kesim büyümeden pay alacak, kişi başına milli gelir artacak. Paketin sağladığı sosyal fayda sayesinde yoksulluk oranları azalacak.

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye