Sabah

HALKBANK KOBİ’LERE NEFES OLMAYA DEVAM ETTI

-

FAALİYETLE­RİNİ,

‘reel sektörün güçlü destekleyi­cisi olma’ misyonuyla sürdüren Halkbank, gayrinakdi kredilerin­i de içeren toplam kredi hacmini 2017 sonuna göre yüzde 7.5 artırarak 280.2 milyar liraya çıkardı. Bankanın KOBİ kredilerin­in dahil olduğu ticari kredileri aynı dönemde yüzde 8.8 artarak 174 milyar liraya yükseldi. Bilanço büyüklüğün­ü yüzde 4.8 artırarak 320.1 milyar liraya taşıyan Halkbank, KOBİ kredileri alanındaki pazar payını yüzde 15.5’e çıkardı. Bankanın 3 aylık net kârı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 azalarak 790 milyon TL olarak gerçekleşt­i.

Bankacılık sisteminin Türkiye’de ekonomik büyümenin en güçlü aktörlerin­den biri olarak bu yıl da stratejik önemini koruduğuna işaret eden Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Finansmanı­n daha önemli hale geldiği bu dönemde, yenilikçi ürünlerle ticari kredilerde önemli artış sağladık. Yılın kalan bölümünde de hız kesmeyecek ve yine ekonominin en etkin oyuncuları­ndan biri olacağız” dedi.

KOBİ’LERİN YANINDA

Üreten Türkiye’nin bankası olma sorumluluğ­uyla, büyük bölümü sahada olmak üzere yoğun bir dönemi geride bıraktıkla­rına dikkat çeken Osman Arslan şunları söyledi: “Bankacılık kültürümüz­ün temelinde müşteriler­imizle bir arada olma anlayışı var. Bu anlayışla başlattığı­mız Üreten Türkiye toplantıla­rında, Bursa, Samsun ve Trabzon’daki esnaf ve KOBİ’lerle bir araya geldik.”

Halkbank’ın KOBİ Bankacılığ­ı alanındaki pazar payını yüzde 15.5’e yükselttiğ­ini vurgulayan Arslan, geçen yıl KGF kefaletli kredi kullandırı­mında tüm bankalar arasında ilk sırada yer aldıkların­a vurgu yaptı.

 ??  ??
 ??  ?? OsmAn ArslAn
OsmAn ArslAn

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye