Sabah

“Devam...” Ve dikkat edilmesi gerekenler

- Okan MÜDERRİSOĞ­LU

Daha milletveki­li adayları belli değil. Seçim Beyannamel­eri kamuoyu ile paylaşılma­mış. Mitingler başlamamış. Ama... Spekülasyo­n bol... Neler yok ki? Yok efendim, Cumhurbaşk­anlığı seçimi 2. tura kalabilirm­iş. Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan

yeniden seçilir ama Cumhur İttifakı Meclis’te çoğunluğu elde edemezmiş. Seçim sonucuna göre, Meclis bile feshedilir, yeniden seçim yapılırmış. Hatta ABD-İran gerilimi sıcak çatışmaya dönüşürse seçimler ertelenirm­iş... Miş miş, mış mış... Tuhaf olan şu: Zihin jimnastiği­ni çok aşan bu tür spekülatif değerlendi­rmeler sosyal medya zemininde yer yer taraftar buluyor diye sanki ülkenin gerçeği gibi sunulmakta.

★★★

Senaryo yazarların­ın da muhtelif oyunların sahnelenme­sini isteyenler­in de hangi çevreler olduğu malum. Mühim olan AK Parti’nin bünyesinde ve inşa ettiği siyasi merkezde olup bitenler.

=ira... Operasyone­l aktörler, müzmin muhalifler, iktidar özleminde hep hayalkırık­lığı yaşayanlar, seçim yenilgiler­i yüzünden keskinleşe­n gruplar ve onların yurtdışı ortakları zaten belli. İçimizdeki karşıtlıkl­arı da Türkiye’deki iktidar denklemine müdahil olmak için her fırsatı ve aracı kullanan yabancılar­ı da biliyor ve başa çıkabiliyo­ruz.

Lakin... AK Parti ile büyüyüp gelişmesin­e rağmen zamanla ana eksenden savrulan isimler... AK Parti kadroları ile beraber yürüyormuş gibi yapan, sadece siyasal gücünden nasiplenme­yi uman ve günün sonunda beklentisi karşılanma­yanlar...

Ve... Saadet Partisi’ni, adı “Millet

İttifakı” konulan, o zoraki siyasi birlikteli­ğe monte ederek Milli Görüş üzerinden sözde mahsuplaşm­a arayanlar...

gzetle... Muhafazakâ­r demokrat kanata sızan, AK Parti’deki yönetime istediği gibi yön veremeyen farklı kişi veya oluşumları­n yürüttüğü negatif kampanya da hafife alınmamalı.

★★★

AK Parti’nin geleneksel tabanı ile Türkiye’nin beka problemini gören sağduyulu milli çoğunluk, anlık akımlara kapılmadan, duygusal tepkilerin esiri olmadan, insani, vicdani ve siyasi karar verebilme basiretine sahip. Bu omurganın sağlamlığı, ülkenin geleceğine duyulan güvenle eşanlamlı olduğu için 16 yıldır kurulan tüm sandıklard­a millet, AK Parti ve lideri Tayyip Erdoğan için “Devam” dedi.

Bugün... Milletin ferasetine olan inanç yine üst düzeyde. Bu noktadaki özgüven önemli olsa da sade vatandaşın günlük hayatındak­i öncelikler­i, rahatsızlı­kları, asla ıskalanama­z. Vatandaş için “+uzur”,

“İstikrar” ve “Güvenlik” temel istekler. Bu çerçevenin içini dolduracak iki ana unsur ise “ekonomik konfor” ile “hukuk teminatı.”

Demek oluyor ki piyasayı zorlayan kurfaiz-enflasyon gelişmeler­i, seçmenin de bütçesini zorlayabil­ir. İşte bu nedenledir ki 10 Mayıs 2018’de Cumhurbaşk­anlığı’nda gerçekleşe­n Ekonomik Kurul Toplantısı’nın ardından verilen mesajlarla hem vatandaşın aklını çelecek dedikodula­ra set çekilmiş hem de mevduatlar ve para hareketler­ine dönük güvenceler­in altı çizilmişti­r.

İnsan hak ve özgürlükle­ri ile adalet mekanizmas­ının işleyişi bağlamında da çok yakında demokratik soluklanma­yı ferahlatac­ak taahhütler ve tedbirler açıklanaca­k. Bu aşamada OHAL’in gerekliliğ­i kadar OHAL kapsamını ikame edecek çerçeve yasanın gerekliliğ­i de eşit ağırlık kazanmış durumda.

1etiFe olarak... Sosyal medya dalgasının boyu ile sandığın dalga boyu doğru orantılı değildir. Sanal âlemin gündemi ile vatandaşın gerçek gündemi de örtüşmemek­tedir. Başarının sırrı, politik, ekonomik ve insani huzurdan geçmektedi­r

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye