Sabah

Son söz Yargıtay’da

Bankacı olan annesini öldürdüğü gerekçesiy­le müebbet hapis cezasına çarptırıla­n ve cezası onanan Aslı Sönmezler, kararı temyiz etti. Son sözü Yargıtay söyleyecek

-

İstanbul Uskumruköy’de bir bankada üst düzey yöneticili­k yapan annesi Belgin Hızal’ı (57) öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırıla­n Aslı Sönmezler’in (35) cezasını İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf Mahkemesi) onadı. Son savunmasın­da, “Ben müebbeti hak ettiğimi düşünmüyor­um” diyen Aslı Sönmezler, üst derece mahkemesin­in onama kararını temyiz etti. Son kararı Yargıtay söyleyecek. İddianamed­e sanığa ceza verilmemes­i ve tedavi altına alınması istenmişti. İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nin müebbet hapis cezası, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi tarafından da onandı. İstinaf Mahkemesi’nin onama kararı üzerine Sönmezler’in avukatı, davayı temyiz edince dava dosyası Yargıtay’a taşındı. Aslı Sönmezler, ilk derece mahkemesin­in geçtiğimiz kasımdaki karar duruşmasın­da yaptığı savunmada iyi bir aile olamadıkla­rını belirterek cezasına razı olduğunu söylemiş ve annesinin kendisini hasta ettiğini öne sürmüştü. Kararını açıklayan mahkeme sanık Aslı Sönmezler’e “üstsoyu kasten öldürme” suçundan önce ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanığın duruşmalar­daki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme, daha sonra cezayı müebbet hapis cezasına düşürdü.

ONANIRSA 20 YIL HAPİS

Temyiz üzerine dava dosyası bu kez Yargıtay’a taşındı. Yargıtay’ın da onaması halinde Aslı Sönmezler, yaklaşık 20 yıl hapis yatacak. Eğer Yargıtay Aslı Sönmezler’in itirazını haklı bulursa dava ilk derece mahkemesin­de yeniden görülmeye başlanacak. Aslı Sönmezler davasıyla ilgili bugüne kadar 5 ayrı rapor çıktı. En son çıkan Adli Tıp Genel Kurulu raporunda sanığın akli dengesinin tam olduğu ve cezai ehliyetini­n bulunduğu açıklanmış­tı.

 ??  ?? Aslı Sönmezler (solda), savunmasın­da “Nefsi müdafaadan değildi. başka bir şey Anne olmayı baştan reddetmişt­i. hak Müebbeti etmiyorum” demişti.
Aslı Sönmezler (solda), savunmasın­da “Nefsi müdafaadan değildi. başka bir şey Anne olmayı baştan reddetmişt­i. hak Müebbeti etmiyorum” demişti.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye