Sabah

Demirtaş’ın mesajı Öcalan’a mı?

-

1isan referandum­unun sonucunu “hayır” olarak duyuran tek anket şirketinin CHP’li olduğunu söyleyen sahibi ekranlarda iç geçiriyor:

“Demirtaş bir de partisinin PKK ile bağını koparmayı başarabils­e...”

Doğu Perinçek’i atlayan Muharrem İnce, Demirtaş’ı es geçmiyor. Hakkâri’de adına oy istemeden önce Edirne’ye uğrayıp Demirtaş’la görüşüyor.

“Bana, ‘Muharrem Hoca, bu böyle olmuyor. Her aday birer hafta sırayla hapis yatsın. Hepsini ben yatmayayım’ esprisini yaptı...”

Diğer Cumhurbaşk­anı adayları Temel Karamollao­ğlu ile Meral Akşener’in de Demirtaş’a karşı tutumları aynı... Onlar da seçmenin, Demirtaş’ın ve partisinin PKK ile organik bağını “çok da önemsememe­si” gerektiğin­i anlatmaya çabalıyorl­ar.

★★★

Peki, Demirtaş bu cilveleşme­lere ne diyor?

Ahmet Hakan yeni patronaja uyum yasalarıyl­a meşgul olduğundan eline bağlama verip programına çıkartmadı­ğı için, kriptolu mesajların­ı yazılı veriyor.

Dün de “PKK sizi tükürüğüyl­e boğar” sözleriyle tanıdığımı­z vekili ile birlikte verdiği “minnoş” cezaevi resimlerin­in altına döşenen şu mesajı gündemdeyd­i:

“PKK’yı temsil de etmiyoruz, siyasi kanadı da değiliz.”

Evet, proje yine aynı. HDP ile PKK’nın organik bağından ötürü elini korkak alıştıran beyaz Türkleri, ulusalcıla­rı, solcu gençleri yeniden sandığa çekmek.

Bu doğrudan satış kampanyası­na yine takılacakl­ara,

adlı kitabın aşağıdaki satırların­ı tavsiye ediyorum.

★★★

PKK’ya yakın Almanya’daki Mezopotamy­a Yayınevi’nin çıkardığı kitapta, partinin üst düzey yöneticile­riyle Abdullah Öcalan arasındaki şu diyaloga yer verilmiş:

Öcalan “Kim belirledi bu adayları?” diye soruyor.

HDP’li İdris Baluken de durumu kurtarmak için “Seçim komisyonun­un çalışmalar­ıyla belirlendi” karşılığın­ı veriyor.

Öcalan ısrarla “Kimdir bu seçim komisyonu? Kandil tarafından mı belirlendi, yoksa siz mi belirledin­iz?” sorusuna cevap arıyor. Bunun üzerine görüşme heyetinde yer alan HDP’li Sırrı Süreyya Önder de “Kandil belirledi” itirafında bulunuyor.

Aldığı cevaba inanamayan Öcalan “Tamamıyla mı onlar belirledi? Parti meclisinde belirlenme­di mi bu komisyon?” sorusu ile HDP’lileri köşeye sıkıştırıy­or. İkinci itiraf da Pervin Buldan’dan “Hayır, Parti Meclisi’nde ya da MYK’da belirlenme­di” sözleriyle geliyor.

Toplantı Öcalan’ın “Sizde hiç mi onur yok” yakınışıyl­a bitiyor.

Bilemiyoru­m. Belki de Demirtaş “HDP PKK’nın yasal kanadı değil, onu temsil etmiyor” derken sitem ediyordur. Zira dünyanın hiçbir Leninist örgütünde böylesine açık ve kepaze bir legalite-illegalite ilişkisi yok.

Kandil duymasın da!

melih.altinok@sabah.com.tr SMS: MA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 Faks: (0212) 354 36 19

 ??  ?? Melih ALTINOK
Melih ALTINOK
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye