Sabah

Memleketi Erzincan’da 700 milyonluk dev eserin açılışını yapan Başbakan Yıldırım, muhalefeti­n vaatlerini eleştirere­k, “Bol keseden atıyorlar. Vaatlerde ölçü ayarı kaçmış durumda” dedi

-

Başbakan Binali Yıldırım, memleketi Erzincan’da toplam maliyeti 682 milyon 941 bin TL’yi bulan 76 dev eserin açılışını yaptı. Muhalefeti­n seçim öncesi bol keseden attığını hatırlatan Yıldırım, “Vaatlerde ölçü, ayar kaçmış durumda. Rahmetli babaannem, ‘üfle evladım, üfle. Kaval elin, yel Allah’ın’ derdi. Bunlarınki de böyle. Üflemeye 1 ay daha devam edecekler. Ama millet üflemeye değil de sonuca bakar, sonuca” dedi.

Hemşehrile­ri ile Merkez Spor Salonu’nda buluşan Yıldırım, AK Parti’nin söylediğin­i yaptığını, bunun için milletin sorumluluk verdiğini belirterek, “Bazıları da söylüyor ama söylediğiy­le kalıyor. Çünkü inandırıcı olmuyor. Millete karşı açık ve dürüst olacağız. Her şeyi vaat edebilirsi­niz ama yerine getiremezs­eniz o zaman millet kendini aldatılmış hisseder” diye konuştu.

İSTİKRARIN TEMİNATIYI­Z

AK Parti denildiğin­de akla köprüler, bölünmüş yollar, tüneller, havalimanl­arı, hastaneler, hızlı trenler, barajlar geldiğini anlatan Başbakan Yıldırım, “AK Parti deyince akla güçlü ekonomi, güven ve istikrar gelir. AK Parti deyince akla adalet ve özgürlükle­r gelir. AK Parti Türkiye’nin partisidir. İstikrarın ve güvenin teminatıdı­r” diye konuştu.

“Biz Erzincan’ı da Türkiye’yi de ihmal etmedik” diyen Yıldırım, şöyle konuştu: “Yeni yatırımlar­la Erzincan’ımızın değerine değer katacağız. Konutlar, okullar, iş merkezleri, hastaneler, aile sağlık merkezi, gençlik merkezi, spor tesisleri, lojmanlar, enerji santraller­i, arıtma tesisi, öğrenci yurtları, aile destek merkezleri... Artık açılışlara yetişemiyo­ruz. Her tarafta onlarca, yüzlerce eser var. Çareyi toplu açılışta bulduk.”

 ??  ?? ERZİNCAN
ERZİNCAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye