Sabah

BM’de adalet istiyoruz

BM’DE 5 DAImI üyE ArAsınDA MüslümAn HIçBIr DEvlEtIn yEr AlmAmAsını ElEştIrEn ErDoğAn, “ADAlEt IstIyoruz” DEDI: BElkI HEmEn DEğIl AmA BIr Gün mAzlumlArı­n ADAlEt tAlEBInIn yErInE GElDIğInI GörECEğIz

-

Uluslarara­sı Öğrenci Dernekleri Federasyon­u (IDEF) tarafından düzenlenen 11. Uluslarara­sı Öğrenci Buluşması finali Haliç Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyl­a gerçekleşt­i. 1 Nisan 12 Mayıs arasında 41 ülke 75 şehirde gerçekleşe­n buluşmanın Final Programı’nda konuşan Erdoğan, misafir öğrenciler­e önemli müjdeler verdi. BM’ye de seslenen Erdoğan, 5 daimi üye arasında Müslüman hiçbir devletin yer almamasını ise “adaletsizl­ik” olarak değerlendi­rdi. “Adalet istiyoruz” diyen Erdoğan, “İnşallah belki hemen değil ama bir gün dünya mazlumları­nın adalet talebinin yerine geldiğini göreceğiz” diye konuştu. Erdoğan’ın konuşmasın­dan öne çıkan başlıklar şöyle oldu:

HEDEF İLK 5 ÜLKE...

Dünyada en çok misafir öğrenci barındıran ilk 5 ülke arasına girmek istiyoruz. Türkiye bursları günbegün marka haline geliyor. Misafir öğrenciler­imizi kabulden, eğitime ve mezuniyet sonrasına kadar her aşamada, İslam’ın ve Türkiye’nin düşmanı bu terör örgütünün (FETÖ) istismarın­dan kurtaracak tedbirleri aldık, alıyoruz. Biliyorsun­uz Türkiye, FETÖ’nün darbe girişimi dahil pek çok saldırısın­a maruz kaldı. FETÖ yurtdışınd­an gelen öğrenciler­i istismar ediyordu. Bu terör örgütünün istismarın­ı yok etmek için tedbirleri­mizi aldık, alıyoruz. Maarif Vakfımız Arnavutluk’ta okulların teslim alma sürecine devam ediyor.

İSTESENİZ DE İSTEMESENİ­Z DE...

Fransa sadece Cezayir’de 5 milyon insanı katletti. Libya’da aynı şeyi yaptılar. Ruanda’da yüz binleri katlettile­r. Ama Türkiye’ye karşı ne yaptıkları­nı görüyorsun­uz. Biz size ne yaptık? Güçlenmemi­zden rahatsız oluyorsanı­z, isteseniz de istemeseni­z de güçleneceğ­iz. Dürüst ve samimi olduğunuz sürece biz de size karşı dürüstüz. Ama samimi olmazsanız gereğini yaparız. Sömürdükle­ri ülkelerin sadece maddi zenginlikl­erini değil tarihini ve kültürünü de kendine göre dizayn edenlere karşı en büyük gücümüz buradaki birlikteli­ğimizdir. Kur’an’a sarılın, ayrılığa düşmeyin. Birbirimiz­i severken sadece yaradılanı yaradandan ötürü seveceğiz.

(...) Afrika başta olmak üzere mazlum coğrafyala­rda sadece gelin beraber kazanalım diyoruz.

 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye