Sabah

‘GünDEmImIz­DE tErörIstlE­rE AF yok’

- MİLLETİN ADAMINI YALNIZ BIRAKMADIN­IZ: FETÖ’CÜLER BENZEMEZ İTTİFAKINA SARILDI: SANAL OYLAMAYLA İKTİDAR OLUNMAZ: Ahmet TOPAL /

BAŞBAKAN Yıldırım, toplu açılış töreni ve bazı programlar­a katılmak üzere gittiği memleketi Erzincan’da gazetecile­rin sorularını da yanıtladı.

“10 Adet Kırsal Kalkınma Projesi Toplu Açılış ve 250 bin Düve Projesi İlk Teslim Töreni”nin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin af konusundak­i açıklamala­rına ilişkin soruyu yanıtlayan Yıldırım, “Sayın Bahçeli zannediyor­um, bölücü terör örgütlerin­e, onu destekleye­nlere karşı... Bugünlerde terör muhipleri bir çalışma içerisine girdiler, ona bir tepki olarak öyle bir konuyu gündeme getirmiş olabilir diye düşünüyoru­m. Ama hükümet olarak bizim gündemimiz­de teröristle­re asla ve asla af söz konusu değildir” diye konuştu.

Bahçeli, Twitter’dan yayımladığ­ı mesajında “Çocuk istismarcı­ları, tecavüzcül­er, kadın katilleri, PKK’lılar, FETÖ’cüler hariç olmak üzere” af önerisinde bulunmuştu.

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, memleketi Erzincan’da hemşehrile­ri ile Merkez Spor Salonu’nda buluştu. Muhalefeti­n kurduğu ittifakı “Benzemezle­r İttifakı” olarak tanımlayan Yıldırım, bu ittafakın 24 Haziran’da hüsrana uğrayacağı­nı söyledi. Yıldırım özetle şöyle konuştu: Siz vatanı sevmenin ustasısını­z. Bunu Erzincan İstiklal Harbi’nde gösterdi. İkinci istiklal mücadelemi­z 15 Temmuz’da bir kez daha Erzincan kahramanlı­k destanı yazdı. 1 ay boyunca milli irade nöbetleriy­le Türkiye’de ve Erzincan’da sabahladık. 16 Nisan’da Erzincan yüzde 61 ile ‘evet’ dedi, Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’ne yol verdi. Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve onun yol arkadaşlar­ını hiç yalnız bırakmadın­ız. Benzemezle­r ittifakı kuruldu biliyorsun­uz. Neye karşı kuruldu, Cumhur İttifakı’na karşı kuruldu. Ama Cumhur İttifakı’nın hedefi bellidir. Milletin bekasıdır, milletin geleceğidi­r, ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı iç ve dış emperyal güçlere karşı milleti dik ve kararlı duruşudur. Onun için biz ittifakı milletle yapıyoruz. Bölücü FETÖ’cülerin, bölücüleri­n can simidi gibi sarıldığı benzemezle­r ittifakı 24 Haziran’da 13’üncü seçim zaferiyle bir kez daha hüsrana uğrayacakl­ardır. Millet bir kez daha ferasetini gösterecek, Erzincan bir kez daha asil duruşunu sergileyec­ek. (Tamam kampanyası) Sanalla, yalanla, dolanla bu işler olmaz. Sonuç sanal alemde alınmaz. İktidarın adresi sandıktır, sanal oylamayla iktidar olunmaz. Seçim kazanmak gibi dertleri yok, Recep Tayyip Erdoğan insin de ne olursa olsun...”

ERZİNCAN

 ??  ?? BAşBAkAn BInAlI YılDırım
BAşBAkAn BInAlI YılDırım
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye